Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  13:44:58

Γεωργιάδης: «Γιατί προχωράμε στο ξεπάγωμα νωρίτερα»

«Ο λόγος που προχωράμε ταχύτερα το ξεπάγωμα των τριετιών είναι γιατί θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάτο του βαρελιού εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που δουλεύουν με τον βασικό μισθό πάνω από 10 χρόνια.

Στη διάταξη θα προβλέπεται ρητώς η μη αναδρομικότητα γιατί ο σκοπός μιας κυβέρνησης είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ ενός δικαίου αιτήματος και των αντοχών της οικονομίας . Αν πηγαίναμε να επιβάλουμε αύξηση 30% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι μισοί θα έχαναν τη δουλειά τους γιατί οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν».

Για την κατάργηση της παρακράτησης στους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «και ο Πρωθυπουργός ήταν υπέρ αυτής της ρύθμισης αλλά και ο βασικός του σύμβουλος για την οικονομία Αλέξης Πατέλης ήταν πολύ ένθερμος υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας. Το έβαλα πρώτο στην ατζέντα μου ερχόμενος στο υπ. Εργασίας. Ο σκοπός αυτής της διάταξης είναι να ενθαρρύνει τους συνταξιούχους, οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν, να μπορούν να το κάνουν νόμιμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline