Σάββατο 27 Απριλίου 2024  16:59:19

Qatargate: Ενστάσεις Καϊλή για την ποινική προδιαδικασία

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως θα δοθεί μάχη για να αποδειχθεί «ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή παραβιάστηκε».

Ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate, υπέβαλαν την Τρίτη στο Εφετείο Βρυξελλών η Εύα Καϊλή και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων της, ανέφερε πως θα δοθεί δικαστική μάχη για να αποδειχθεί «ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή παραβιάστηκε».
«Στο Εφετείο των Βρυξελλών όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, υπέβαλαν ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας μέχρι σήμερα», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Εύα Καϊλή: Κατέθεσε για την υπόθεση απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, οι ενστάσεις αυτές στηρίζονται σε δύο πυλώνες.
«Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η κ. Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό σημαίνει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας. Η δεύτερη και η βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε σοβαρό κώλυμα για να μην είναι ανακριτής και το απέκρυψε αυτό το κώλυμα στο οποίο συνίσταται στο ότι ο γιος του Κλεζ μαζί με τον γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλευτού είχαν κοινή εταιρεία», επισημαίνει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οπως τονίζει, «αυτό πλήττει απόλυτα την αμεροληψία του συγκεκριμένου ανακριτή και θα έπρεπε να είχε δηλώσει αποχή από την πρώτη στιγμή. Αν αυτά συνέβαιναν στην ελληνική επικράτεια σήμερα θα ήταν κατηγορούμενος».

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της κ. Καϊλή υποστηρίζουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές ήδη από τον Ιούλιο του 2022 – πολύ πριν από τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου – άρα παραβιάστηκε η βουλευτική της ασυλία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline