Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  08:08:07

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Σίλα Σπ. Αλεξίου υποψήφια δήμαρχος Αίγινας, δυναμικά: «Θέλω, μπορώ, προχωρώ». Μέσα σε γενική αναγνώριση και αποδοχή.

Μετά από πολλά δημιουργικά χρόνια διαμόρφωσε ένα φιλόδοξο όραμα και πρόγραμμα αναβάθμισης για την Αίγινα του μέλλοντος.

1.-Κόρη του σπουδαίου δημοσιογράφου Σπύρου Αλεξίου, καλλονή και αγαπημένο παιδί μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών δημιούργησε τη δική της ξεχωριστή επαγγελματική καριέρα πέτυχε τη γενική αναγνώριση. Μετά από πολλά δημιουργικά χρόνια διαμόρφωσε ένα φιλόδοξο όραμα και πρόγραμμα αναβάθμισης για την Αίγινα του μέλλοντος.

Η Σίλα Αλεξίου γνωρίζει καλά την Αίγινα, το νησί των γονιών της και των παιδικών της χρόνων, το νησί της εφηβείας και της οικογένειάς της, το νησί της ζωής της, στο οποίο ζει πλέον μόνιμα και δημιουργεί από χρόνια, μετά από μια ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη καριέρα στη δημοσιογραφία.

Με όραμα λοιπόν μια Αίγινα που αναπτύσσεται χωρίς να χάνει τη φυσιογνωμία της, μια Αίγινα που κοιτά στο μέλλον σεβόμενη το παρελθόν και τη μακρά ιστορία της, η Σίλα Αλεξίου ρίχθηκε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με τον συνδυασμό «Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα» διεκδικεί τη δημοτική Αρχή και, αν κερδίσει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, θα είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του νησιού.

«Μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία και το δικαστικό ρεπορτάζ έχω μάθει ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται άμεσα», συνηθίζει να λέει η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας, εξηγώντας ότι, αν και εδώ και πολλά χρόνια της γίνονταν προτάσεις για την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές με διάφορες παρατάξεις, κατέρχεται τώρα σε αυτές, γιατί τώρα ήρθε η στιγμή να αντιδράσει. Με βάση ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα πολύχρονο όραμα, δεκάδες άρθρα και δραστηριότητες για τα προβλήματα της Αίγινας και των ανθρώπων της.

Ένας από τους λόγους που την ώθησαν σε αυτήν την απόφαση, πέρα από την αγάπη της για τον τόπο της, ήταν η απραξία της σημερινής διοίκησης, όπως η ίδια σημειώνει. Μια απραξία που, κατά την Σίλα Αλεξίου, οδήγησε στη συσσώρευση προβλημάτων για τους δημότες και στην υστέρηση της Αίγινας έναντι άλλων νησιών, σε ό, τι αφορά την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους και της ιστορίας της.

20230114 185026-sila-alexiou-02

Τα αδιέξοδα και η μεγάλη απόφαση

«Έβλεπα το αδιέξοδο και ένοιωθα την ανάγκη να δράσω για το νησί μου. Εκεί επάνω, θυμήθηκα ένα σλόγκαν που διάβαζα μικρή στον τοίχο του σχολείου, το οποίο έγραφε "Θέλω, μπορώ, προχωρώ". Έτσι πήρα την απόφαση, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε κόστος», σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, αυτήν την απόφαση, η Σίλα Αλεξίου πέτυχε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Αίγινα και με μεγάλη δυσκολία μπορεί να το συναντήσει κάποιος οπουδήποτε: στην παράταξή της έσπευσαν να συμπράξουν υποψήφιοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ενώ σχεδόν όλοι οι πρώην δήμαρχοι και μέλη σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου από διαφορετικές παρατάξεις στήριξαν την επιλογή της.

Αυτή η ανταπόκριση, δείγμα της κοινής αποδοχής στο πρόσωπο και το όραμά της για την Αίγινα, έκανε την ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη, οδηγώντας την Σίλα Αλεξίου στην άμεση κατάρτιση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος για έναν «σύγχρονο, ψηφιακό και αποτελεσματικό Δήμο, ανοιχτό στους χιλιάδες δημότες και στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της Αίγινας».

Η πρώτη πρωτεύουσα

Αυτό το πρόγραμμα θα κριθεί στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι δημότες του νησιού θα κληθούν να επιλέξουν το πρόσωπο που θα ηγηθεί και θα οδηγήσει την Αίγινα μέχρι το 2028. Ένα έτος ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ανακήρυξη της Αίγινας ως Πρώτης Πρωτεύουσας της Νεότερης Ελλάδας.

Αυτό το έτος αποτελεί ορόσημο και για τη Σίλα Αλεξίου, καθώς, παρά τα πολύ θετικά πρόσφατα μηνύματα, παραμένει "ανοιχτή πληγή" η μη αξιοποίηση των καποδιστριακών κτιρίων. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ένας από τους βασικούς στόχους της είναι η ίδρυση φορέα πολιτισμού για την διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, της λαογραφίας και της παράδοσης της Αίγινας.

«Όταν με ρωτούν γιατί δήλωσα υποψηφιότητα τώρα, τους απαντώ ότι σε μια εποχή που μας δίνει τόσες ευκαιρίες να την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά, να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές νησί, όχι μόνο χάρη στους αρχαίους ημών προγόνους και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους ως Πρώτη Πρωτεύουσα, εμείς απλώς αφήνουμε τα τρένα να περνούν και ως ουραγοί των άλλων νησιών και περιοχών της Ελλάδας, αντί να αναδείξουμε τα μεγάλα προνόμια που διαθέτει η Αίγινα, τα υποβαθμίζουμε», συνηθίζει να λέει.

Πολιτική προστασία, Υγεία και ομογενοποιημένη ανάπτυξη

Κορυφαία θέση ανάμεσα στους δέκα κύριους άξονες του προγράμματός της καταλαμβάνουν επίσης η θωράκιση του νησιού από τις φυσικές καταστροφές και η δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου παροχής υπηρεσιών Υγείας για τους κατοίκους της Αίγινας, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να καλύψει η δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Στήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού "Μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα".

Για την Σίλα Αλεξίου η Αίγινα έχει ανάγκη την πολύπλευρη, πολυεπίπεδη και ομογενοποιημένη ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που δεν θα είναι ανισομερής, εστιάζοντας σε έναν τομέα, υποβαθμίζοντας τους υπόλοιπους και μαζί τους και τους δημότες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς. Μια ανάπτυξη που δεν θα κάνει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των απομακρυσμένων από την πόλη περιοχών να αισθάνονται «πολίτες β' κατηγορίας».

Η καθημερινότητα των δημοτών, η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, καθώς και η φροντίδα για τα ζώα περιλαμβάνονται επίσης στους βασικούς προγραμματικούς άξονες της Σίλας Αλεξίου. Κοινός παρονομαστής, άλλωστε, της μάχης που ετοιμάζεται να δώσει είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Σε αυτόν τον στόχο και στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της Αίγινας συγκλίνουν όλες οι μικρές και μεγάλες αλλαγές, στις οποίες ετοιμάζεται να προχωρήσει η πρώτη, αν εκλεγεί, γυναίκα δήμαρχος του νησιού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline