Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  22:43:17

Δύο ξεχωριστοί Έλληνες, αυτοδημιούργητοι, χαρισματικοί, που μας τιμούν σε παγκόσμια κλίμακα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου για κορυφαίος στον κόσμο. Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το ESPN τον κατέταξε στην πρώτη θέση των 100 καλύτερων του NBA. Κύριο

Οι δημοσιογράφοι του ESPN κλήθηκαν να ψηφίσουν τους κορυφαίων παίκτες της νέας σεζόν στο NBA και χάρισαν ξανά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο την πρωτιά.

-Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου, το ESPN συμπλήρωσε το παζλ του ετήσιου ranking που συνθέτει για δεκατρία σερί χρόνια και την Πέμπτη δημοσίευσε τη λίστα με τους δέκα καλύτερους παίκτες, όπως αυτή προέκυψε από την παραδοσιακή ψηφοφορία των δημοσιογράφων του.

Το ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέλαβε την πρωτιά της λίστας δεν αποτέλεσε κάποια τεράστια έκπληξη, με δεδομένο ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από την έναρξη της περυσινής χρονιάς. Τη θέση του, όπως εξηγήθηκε, ενίσχυσε αναμφίβολα η ανταλλαγή που έφερε τον Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι. Την ίδια ώρα, βέβαια, τέθηκε εκ νέου το φλέγον ερώτημα για το κατά πόσο οι δύο αυτοί σούπερ σταρ της αμερικανικής λίγκας θα καταφέρουν να ταιριάξουν και να συνδυαστούν αρμονικά.
Τον «Greek Freak» ακολούθησε σε προτιμήσεις του αμερικανικού Μέσου ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς, εν ενεργεία πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς, προτού την τριάδα κλείσει ο περυσινός MVP Τζόελ Εμπίντ.

Οι δύο καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ:
1. Γιάννης Αντετοκούνμπο – Μιλγουόκι Μπακς
2. Νίκολα Γιόκιτς – Ντένβερ Νάγκετς
3. Τζοέλ Εμπίντ – Φιλαντέλφια Σίξερς
4. Λούκα Ντόντσιτς – Ντάλας Μάβερικς
5. Στέφεν Κάρι – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
6. Τζέισον Τέιτουμ – Μπόστον Σέλτικς
7. Κέβιν Ντουράντ – Φοίνιξ Σανς
8. Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
9. Λεμπρόν Τζέιμς – Λος Άντζελες Λέικερς
10. Άντονι Ντέιβις – Λος Άντζελες Λέικερς

2.Τεντόγλου: Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο

Στη λίστα με τους έντεκα αθλητές του στίβου που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου για το 2023 βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου - Οι ανταγωνιστές του και το μεγάλο φαβορί.

Δεν είναι δα κάτι πρωτόγνωρο. Απλώς κάθε νέα φορά επιβεβαιώνει πως ο Μίλτος Τεντόγλου ανήκει στην ελίτ των αθλητών του στίβου παγκοσμίως και αναγνωρίζεται ως ένα σταθερό μέλος της.

Ειδάλλως δεν θα είχε επιλεγεί ως ένας εκ των έντεκα που τίθενται σε ψηφοφορία για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς. Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει τον εκλεκτό του.
Τον τίτλο διεκδικούν επίσης ο Ινδός ακοντιστής Νεράι Τσόπρα, ο Αμερικανός σφαιροβόλος Ράιαν Κρούζερ, ο Σουηδός επικοντιστής Μόντο Ντουπλάντις, ο Μαροκινός δρομέας των 3000μ στιπλ Σουφιάν Ελ Μπακαλί, ο Νορβηγός δρομέας Γιάκομπ Ινγκέμπριγκτσεν, ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Κέλβιν Κίπτουμ, ο Καναδός δεκαθλητής Πιρς ΛεΠάζ, ο Αμερικανός σπρίντερ Νόα Λάιλς, ο Ισπανός βαδιστής Άλβαρο Μαρτίν, ο 400άρης Νορβηγός Κάρστερ Γουόρχολμ.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι, φυσικά, ο Κίπτουμ, ο οποίος προ ημερών κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση του Μαραθωνίου.
11. βις – Λος Άντζελες Λέικερς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline