Σάββατο 27 Απριλίου 2024  22:29:02

Σκρέκας: 428 προϊόντα στη «μόνιμη μείωση τιμών» – Στόχος είναι πάνω από 500

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε μειώσεις τιμών και όχι μόνο αυξήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Να φθάσουν τα 500 προϊόντα που θα ενταχθούν στην πρωτοβουλία της μείωσης τιμών τουλάχιστον κατά 5% και κατ' ελάχιστον για ένα εξάμηνο στοχεύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτό είπε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας ο οποίος επισκέφθηκε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του σχετικού μέτρου
Μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν κοινοποιηθεί μέχρι τώρα 428 διαφορετικά προϊόντα από προμηθευτές που συμμετέχουν στη «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και ότι ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τα 500.

Οι αλυσίδες έχουν ένα διάστημα 15-20 ημερών από τη στιγμή που γίνεται κοινοποίηση του προϊόντος στο υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι να το τοποθετήσουν στο ράφι.
«Κάποιες εταιρείες», είπε ο ίδιος, «συνεχίζουν να έχουν προωθητικά πακέτα και επιπλέον έχουν μειώσει την τιμή κατά 5% στο ράφι. Είδαμε ότι κάποια άλλα προϊόντα συμμετέχουν τόσο στο Καλάθι του νοικοκυριού, όσο και στη 'Μόνιμη Μείωση Τιμής'».
Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε μειώσεις τιμών και όχι μόνο αυξήσεις, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση οι τιμές να σταθεροποιηθούν και σε δεύτερη φάση να αρχίζουν να μειώνονται.

Τα πρόστιμα

Ερωτηθείς για τα πρόστιμα των 2 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν στην Procter and Gamble και στη Unilever, σημείωσε πως αφορούσαν προϊόντα καθημερινής ανάγκης για τα νοικοκυριά, όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και βρεφικές πάνες, τα οποία πωλούνταν σε τιμές με περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από του 2021.
Ο κ. Σκρέκας δήλωσε επίσης, ότι το κόστος για τις εταιρείες έχει μειωθεί καθώς οι τιμές σε πρώτες ύλες και ενέργεια έχουν σημειώσει πτώση και τις κάλεσε να ρίξουν τις τιμές για δύο λόγους: Για τη στήριξη των καταναλωτών σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία αλλά και για τη βιωσιμότητά τους, καθώς, όπως είπε, αν οι εταιρείες συνεχίσουν να αυξάνουν τις τιμές αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη τους και την συνολική λειτουργία τους αφού οι καταναλωτές θα αρχίσουν να μειώνουν τις αγορές τους.

«Η απόφαση της κυβέρνησής μας είναι ξεκάθαρη και αμετάκλητη. Όσοι παραβιάζουν το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline