Τρίτη 30 Απριλίου 2024  19:43:33

Παύλος Μαρινάκης: Καμία συζήτηση για να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης όλη την τετραετία

Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στον Real Fm 97.8 ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη θα μείνει για πολλά χρόνια βαθιά χαραγμένο, πλήγωσε ανεπανόρθωτα τις οικογένειες των θυμάτων και φανέρωσε διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού Κράτους.

Σημείωσε ότι πρώτος ο πρωθυπουργός ανέλαβε και ευθύνες, πολύ περισσότερες από αυτές που αναλογούσαν στην περίοδο διακυβέρνησης γιατί έτσι αντιλήφθηκε και ο ίδιος το καθήκον. «Και για αυτό θεωρούμε ότι η συζήτηση για τα αίτια, για το τι έφταιξε, για το τι πήγε λάθος, τι πρέπει να αλλάξει, ποιες είναι οι ευθύνες, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που μας καθιστά, μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους -μένει να το δούμε στην πράξη, για να μη λέμε μεγάλα λόγια- είναι ότι ζήσαμε πολλά δύσκολα χρόνια στη χώρα μας παρατεταμένων κρίσεων και μας έδειξαν αυτά τα χρόνια ότι οι κραυγές, οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και η προσπάθεια εργαλειοποίησης δύσκολων ζητημάτων, ζητημάτων τα οποία μας έχουν πληγώσει, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», συνέχισε.

«Προφανώς να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, να βρεθούν με τη σειρά σημασίας και σπουδαιότητας τα αίτια, αλλά το κυριότερο, να πάμε και παρακάτω την επόμενη μέρα με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε», συμπλήρωσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε πως είναι σωστή η απόφαση η ΝΔ να υπερψηφίσει την πρόταση του Κ.Κ.Ε., «χωρίς να συμφωνούμε με επιμέρους σημεία του κειμένου, αλλά με την ουσία της συνολικής διερεύνησης από το '97 και μετά γιατί μόνο έτσι μπορεί να χυθεί φως ουσιαστικά, χωρίς μικροκομματικές λογικές που έχουν, ας πούμε, οι λογικές των άλλων κομμάτων». Μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στερείται τεκμηρίωσης και πως έχει ξεκάθαρη μικροκομματική σκοπιμότητα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας ακροατής που μας ακούει, κανένας πολίτης που να μην συμφωνεί ότι η εν λόγω διερεύνηση πρέπει να έχει μια χρονική επιμήκυνση. Δεν νομίζω ότι ξεκίνησαν οι παθογένειες, οι οποίες οδήγησαν συσσωρευμένα σε αυτό το δυστύχημα, με τη συνδρομή όλων των υπόλοιπων συμπεριφορών, που θα κριθούν και ξεχωριστά από τη Δικαιοσύνη για αυτούς που μπορεί να είχαν την οποιαδήποτε ευθύνη και ερευνώνται. Είναι λάθος να μπούμε σε μια διαδικασία περιορισμού της διερεύνησης και της συζήτησης. Και, εν πάση περιπτώσει, δεν αποκλείεται να εξειδικευθούν και περισσότερες ευθύνες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Για το ασφαλιστικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση και καμία πρόθεση να αλλάξουν τα όρια ηλικίας. «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα και μάλιστα, αν μου επιτρέπετε, να διευκρινίσω το εξής: αυτό το οποίο είπε ο κύριος Τσακλόγλου είναι αυτό το οποίο προβλέπει νόμος και είναι αυτό το οποίο συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τι είπε; Ότι ανά τριετία, με βάση το προσδόκιμο ζωής, γίνεται μία επανεξέταση, αυτό είναι η μία διαδικασία η οποία ακολουθείται και θα γίνει ξανά το 2027.

Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ούτε προβλέπει η διαδικασία αυτή κάποια απότομη, ενδεχόμενη αύξηση των ορίων. Είναι δεδομένο ότι δεν είναι, λοιπόν, στην ατζέντα, ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους πολίτες. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος εξετάζει το συγκεκριμένο πλαίσιο ανά τριετία, θα γίνει τότε μία συζήτηση, με βάση τα τότε δεδομένα, δεν έχει ξεκινήσει προφανώς από τώρα καμία τέτοια συζήτηση και δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης», τόνισε.==

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline