Κυριακή 28 Απριλίου 2024  10:38:00

Φον ντερ Λάιεν για Ντελόρ: «Είμαστε όλοι κληρονόμοι του έργου ζωής του»

Ο Ζακ Ντελόρ σφυρηλάτησε το όραμά του για μια ενωμένη Ευρώπη και τη δέσμευσή του για ειρήνη τις πιο σκοτεινές ώρες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είμαστε όλοι κληρονόμοι του έργου ζωής του Ζακ Ντελόρ: μιας ζωντανής και ευημερούσας Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λαιεν.

«Ο Ζακ Ντελόρ σφυρηλάτησε το όραμά του για μια ενωμένη Ευρώπη και τη δέσμευσή του για ειρήνη τις πιο σκοτεινές ώρες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου», υπογραμμίζει η Φον ντερ Λάιεν για να προσθέσει ότι «με την αξιοσημείωτη ευφυΐα του και τον απαράμιλλο ανθρωπισμό» του, ο Ζακ Ντελόρ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 98 ετών, «έγινε ο ακούραστος υπερασπιστής της συνεργασίας των ευρωπαϊκών εθνών και της εξέλιξης της ευρωπαϊκής ταυτότητας». Μια ιδέα, άλλωστε, που – ανάμεσα σε άλλες – γεννήθηκε από τον ίδιο τον Ντελόρ ήταν, όπως σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, η δημιουργία της Κοινής Αγοράς, το πρόγραμμα Erasmus και τα πρώτα στάδια του ενιαίου νομίσματος, επομένως της δημιουργίας μιας ευημερούσας και επιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενη στην προεδρία του Ντελόρ στην Κομισιόν, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν τονίζει ότι «σημαδεύτηκε από βαθιά δέσμευση για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, αξίες που τώρα είναι βαθιά ριζωμένες στην Ένωση μας».

«Ο Ζακ Ντελόρ ήταν ένας οραματιστής που έκανε την Ευρώπη πιο ισχυρή», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Κομισιόν για να προσθέσει ότι «η δουλειά του είχε βαθιά επιρροή στις ζωές γενεών Ευρωπαίων, περιλαμβανομένης και της δικής μου. Του είμαστε βαθιά ευγνώμονες».
«Ας τιμήσουμε την κληρονομιά του ανανεώνοντας διαρκώς και αναζωογονώντας την Ευρώπη μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαιεν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline