Σάββατο 27 Απριλίου 2024  13:11:41

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τι απέκρυψε ο Μαρινάκης για Σπίρτζη, τι φοβάται για Καραμανλή

«Πληρωμένη απάντηση» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που προσπάθησε να υποτιμήσει το αίτημα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άρση της ασυλίας του, κατά την ΑΥΓΗ.

Την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχολιάζουν δηκτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς ο Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να υποτιμήσει την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη που ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι παραιτείται από την ασυλία προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην τραγωδία στα Τέμπη, πετώντας, παράλληλα το γάντι στον Κώστα Καραμανλή.

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη / Πολιτικές βδέλλες όσοι ασελγούν στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη καλύπτοντας πολιτικούς

Ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για το αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη ζητώντας κι εκείνος την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος απάντησε: «Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες», παραδεχόμενος ουσιαστικά πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώνουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπος πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή.

Αντίθετα, υπογραμμίζουν πηγές της Κουμουνδούρου «ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline