Τρίτη 30 Απριλίου 2024  12:06:35

Η Ασημακοπούλου καταθέτει μήνυση εναντίον του Κούλογλου – Η απάντηση του ευρωβουλευτή

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά για «ψευδή, συκοφαντίες και κακοήθη σχόλια» για να λάβει την απάντηση «να προσέξει λίγο με τα πολλά δικαστήρια».

Εντολή στον δικηγόρο της να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, έδωσε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, όπως ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά για «ψευδή, συκοφαντίες και κακοήθη σχόλια» από τον κ. Κούλογλου, σχετικά με όσα αναφέρει ο τελευταίος σε άρθρο γνώμης.

Η απάντηση του ευρωβουλευτή στη συνάδελφό του

Σχολιάζοντας την ενέργεια της κ. Ασημακοπούλου, ο κ. Κούλογλου ανέφερε: «Έτσι αντιλαμβάνονται την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την έκφραση άποψης η Νέα Δημοκρατία και η κυρία Ασημακοπούλου. Συμβουλεύω την τελευταία να προσέξει λίγο με τα πολλά δικαστήρια, γιατί στο σκάνδαλο που εμπλέκεται χρησιμοποίησε κλεμμένα προσωπικά δεδομένα που είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα. Και θα έχει πολλά δικαστικά έξοδα».

Το άρθρο του ευρωβουλευτή

Στο επίμαχο άρθρο του (tvxs) ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζει μεταξύ άλλων πως η υφέρπουσα κρίση για την υπόθεση των email... «υποτροπίασε μετά τη νέα δήλωση Ασημακοπούλου: «το "Αρχείο Αποδήμων 2023", περιήλθε στα χέρια μου στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο».

Με τη δήλωση αυτή, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, «εμμέσως διαψεύδει τη Νίκη Κεραμέως που είχε υποστηρίξει ότι οι λίστες εκλογέων διέρρευσαν τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Θέτει επίσης το ερώτημα εάν τα αρχεία ήταν προς πώληση και «εάν η κ. Ασημακοπούλου τα αγόρασε» ή απλώς «πήρε τα προσωπικά δεδομένα με εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών».

Αναμένοντας το πόρισμα

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, «από ημέρα σε ημέρα αναμένουμε από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ να εκδώσει το σχετικό της πόρισμα σχετικά με τη διαρροή των emails των αποδήμων». .
Ο εσωτερικός αυτός έλεγχος της Μονάδας του ΥΠΕΣ δεν έχει ολοκληρωθεί, είπε ο κ. Λιβάνιος και προσέθεσε: «Μετά τις ανακοινώσεις των παραιτήσεων στις 15 Μαρτίου (σ.σ. του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ Νίκου Θεοδωρόπουλου), η Μονάδα, ζήτησε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να ολοκληρώσει την έρευνά της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline