Τρίτη 30 Απριλίου 2024  18:47:20

Κουτσολιούτσος στη δίκη της Folli Follie: Τι είπε για την ωραιοποίηση των λογιστικών καταστάσεων και τον πατέρα του

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για τον ρόλο του πατέρα του. Για δεύτερη μέρα συνέχισε σήμερα την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αρνούμενος τις πράξεις που τους αποδίδονται και τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο για τους πειραγμένους ισολογισμούς της της εταιρείας Folli Follie ο Τζώρτζης.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε το μέγεθος και τη χρονική διάρκεια της ωραιοποίησης των στοιχείων της εταιρείας στην Ασία προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως «Αν ήξερα τα επακόλουθα της ωραιοποίησης, ότι ήταν ωρολογιακή βόμβα... θα είχα αντιδράσει αλλιώς», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την πολλαπλή στοχοποίηση της εταιρείας.

Τζ. Κουτσολιούτσος στη δίκη της Folli Follie: «Για τον όμιλο μου, ήξερα μέχρι και το τελευταίο ευρώ»
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην απόλυτη κυριαρχία του πατέρα του στην επιχείρηση που εκείνος δημιούργησε.

«Θυμάμαι δυο λόγια του πατέρα μου. Μου είπε «είσαι ο γιος μου, αλλά αυτό το μαγαζί είναι δικό μου και θα κάνω ότι θέλω». Τους είπα «μη με ενοχλήσετε ξανά». Έπρεπε να δω τι θα κάνω. Είχα προβληματιστεί. Ο όμιλος είχε γιγαντωθεί στην Ευρώπη. Είμαι ο μοναχογιός. Το να αποχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου το αντίκτυπο χρηματιστηριακά θα ήταν δεκαπλάσιο από αυτό που έγινε με την QCM. Ήμουν εγκλωβισμένος.».

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για στοχοποίηση της εταιρείας από την έκθεση της QCM, τον τύπο με καθημερινά άρθρα, την ίδια την επιτροπή που ζητούσε έγγραφα με ασφυκτικές προθεσμίες, τις τράπεζες που ζητούσαν άμεσα τα χρήματα τους. «Στοχοποιήθηκε και από τους μετόχους και τους μικρομετόχους δυστυχώς. Δεν βλέπαμε την επόμενη ημέρα, φώναζαν «να μπουν φυλακή οι Κουτσολιούτσοι», αντί να ισορροπήσουμε αφού υπήρχαν προοπτικές. Στοχοποιήθηκε δυστυχώς και από τους ομολογιούχους», σύμφωνα με τον κατηγορούμενο.

Σοκ από την έκθεση της Alvarez

Μιλώντας για το κεφάλαιο και την επέκταση της Folli Follie στην Ασίας, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ισχυρίστηκε ότι:
«Η εταιρία πήγαινε πολύ καλά στην Ελλάδα, αλλά η διορατικότητα του πατέρα μου έλεγε να ανοίξουμε και σε άλλες πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο και η Γενεύη. Το 1994 υπήρχε ενδιαφέρον από έναν Ιάπωνα επιχειρηματία που ψώνισε από το κατάστημα στο Λονδίνο. Ήθελε να μιλήσει με την ιδιοκτησία γιατί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ιαπωνία. Ήθελε την αποκλειστική χρήση του σήματος στην χώρα του. Η επιτυχία ήταν άμεση. Δεν προλαβαίναμε! Άλλαξε παρά πολύ τη νοοτροπία της εταιρίας επειδή έπρεπε να ανταποκριθούμε, υπήρχε πειθαρχία που δεν ήταν συνηθισμένη σε ελληνική εταιρία. Αν και υπήρχαν στελέχη και επιτελείο στρατηγικής, ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Από το 2004 που εγκαταστάθηκε μόνιμα ο πατέρας μου, όταν ερχόταν στην Ελλάδα μας ενημέρωνε για τα τεκταινόμενα στην Ασία».

Ωστόσο, όπως είπε όταν αποκαλύφθηκαν πράγματα ένιωσε θυμό και αγανάκτηση. «Έπαθα σοκ με την έκθεση της Alvarez, αισθάνθηκα ένα θυμό και μια αγανάκτηση ότι δε μπορούσα να φανταστώ πως γινόντουσαν τέτοιου είδους παρατυπίες. Ειδικά για τα πλαστά έγγραφα ένιωσα μεγάλη οργή. Αν δει κανείς την έκθεση, με απλά μαθηματικά, διαπιστώνει ότι δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Ο πατέρας σας δεν είχε λόγο για το ποιοι θα ήταν εκεί;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω να σας πω. Δεν το έχω συζητήσει με τον πατέρα μου.

Πρόεδρος: Πως γινόταν η διαδικασία με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου;
Κατηγορούμενος: Δεν παρακολουθούσα τη διαδικασία.

Πρόεδρος: Την ωραιοποίηση την γνώριζαν οι συγκατηγορούμενοι σας;
Κατηγορούμενος: Όχι, θα είμαι απόλυτος σε αυτό. Ήμασταν δεμένη ομάδα και δεν ήθελα να τους μεταφέρω το βάρος.

Πρόεδρος: Η μητέρα σας;
Κατηγορούμενος: Όχι. Υπήρχε ένταση με τον πατέρα μου σε διαφορά επίπεδα. Υπήρχαν τριβές. Η μητέρα μου ήταν κάτι ξεχωριστό γιατί είχε να κάνει με την εικόνα της εταιρίας. Την αισθητική, τις διαφημίσεις... ήταν επικεφαλής του δημιουργικού.

Πρόεδρος: Που πήγαιναν οι καταστάσεις οι ωραιοποιημένες;
Κατηγορούμενος: Στο ΔΣ και μετά στον ορκωτό ελεγκτή.

Πρόεδρος: Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση;
Κατηγορούμενος: Έχω δύο κόρες και έχω χωρίσει με τη γυναίκα μου. Με στήριξε όταν ήμουν στη φυλακή, έχουμε καλές σχέσεις. Έχουμε δυο σπίτια στην Κηφισιά. Με το που έγινε αυτή η ιστορία έμεινα διευθύνων σύμβουλος μέχρι το 2018 και μετά έγινα απλό μέλος. Οι αποδοχές μου μειώθηκαν πολύ. Και μετά ήρθε η εφορία και μου είπε να καταθέτω το μισθό στο Ταμείο Παρακαταθήκων και Δανείων.

Πρόεδρος: Και πως ζείτε;
Κατηγορούμενος: Με βοήθεια φίλων. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί τα πρόστιμα που μου έχουν επιβληθεί είναι 30 εκατ. ευρώ και οι προσαυξήσεις ημερησίως μπορεί να φτάνουν και 10 χιλιάδες ευρώ. Έχω καταστραφεί οικονομικά ισόβια.

Πρόεδρος: Οι γονείς σας πως ζουν;
Κατηγορούμενος: Με βοήθεια φίλων. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι.
Η απολογία του συνεχίζεται αύριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline