Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  00:59:39

Αποκαλυπτική κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη για «Πατούληδες» στον ιατρικό χώρο.

«Πυρά» αντήλλαξαν για ακόμα μία φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία.

«Ναι, πήγα στο νοσοκομείο Ζακύνθου, και χειρούργησα, για να αποδείξω ότι ήταν ασφαλές», είπε ο κ. Πολάκης, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού στα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
«Πήγα, μετά από έξι μήνες, που είχαν κλείσει τα χειρουργεία της Ζακύνθου, για να καλύψουν τις πομπές τους εκεί κάποιοι, λέγοντας ότι ένα καινούργιο νοσοκομείο, που πριν από δύο χρόνια είχε παραδοθεί, ότι έχει πρόβλημα στα αέρια του και βγαίνουν σκορπιοί και φίδια και σαρανταποδαρούσες από τα αέρια και κινδυνεύουν ασθενείς..» είπε ο κ. Πολάκης υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ιδιώτης γιατρός εκείνο το διάστημα, καθώς, όταν είχε γίνει υπουργός, είχε κλείσει το ιατρείο του.

«Τολμάς να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;»

«Και τολμάς βρε κακομοίρη [..] να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις; [..] Αυτό που κάνεις «επιτρέπει στην παρέα Εξαδάκτυλου, Πατούλη, Ελευθερίου, και διαφόρων άλλων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που από χρόνια το ζητούν, χωρίς ανταπόκριση από πολλούς υπουργούς, τους ανοίγεις την πόρτα να φέρουν πελάτες τους να τους χειρουργήσουν, κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία, πληρώνοντας ένα αντίτιμο που θα το καθορίσεις με υπουργική απόφαση» είπε ο κ. Πολάκης.

«Ο Πολάκης θα πρέπει να περιγραφεί ως ένας Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους»
Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διέψευσε τίποτα από όσα ο ίδιος είπε. «Εγώ είπα ότι ένας ιδιώτης χειρουργός, ο κ. Πολάκης χειρούργησε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, αναρτώντας «ο κ. Πολάκης, που σήμερα λέει ότι ο νόμος που θα επιτρέπει σε ιδιώτες να χειρουργούν σε χειρουργεία του ΕΣΥ, είναι κανονικά ο πρωτοπόρος αυτού του νόμου, και εάν δεν ήταν αυτός που είναι θα έπρεπε να του δώσουμε τα εύσημα γι' αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση». Ανέφερε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης «θα πρέπει να περιγραφεί από ένα συγγραφέα τύπου Θερβάντες ως ένας Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους» καθώς, δεν θα μπορούσε να μην κλείσει το ιδιωτικό ιατρείο του. «Παρουσιάζει ως μεγάλη του θυσία ότι απλώς εφάρμοσε το νόμο».

Τι προηγήθηκε

«Βάζετε το κεφαλάκι σας σαν την στρουθοκάμηλο στην άμμο και παριστάνετε ότι δεν βλέπετε το πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι το περιεχόμενο της τροπολογίας, για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, είναι μια νομοθετική πρόνοια που στόχο έχει τη συνεργασία δύο παράλληλων συστημάτων, του δημόσιου συστήματος υγείας και του ιδιωτικού τομέα, για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Εμένα αυτό που με νοιάζει, ως υπουργό Υγείας, είναι να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να μην μένει κανείς πολίτης στην Ελλάδα χωρίς να μπορεί να καλυφθεί», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, κάτω από τις συνεχείς διακοπές και αντιδράσεις από τα βουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης, για όσα είπε, απαντώντας, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της τροπολογίας που κατέθεσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και ψηφίζεται σήμερα.

«Κάνουμε μια πράξη συμφιλιώσεως των γιατρών του δημοσίου με τους ιδιώτες γιατρούς, υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, γιατί δεν είναι αντίπαλοι, είναι συνεργάτες γιατροί, για το καλό των Ελλήνων», είπε ο υπουργός Υγείας.
Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε, με τις ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης. Προηγουμένως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν και το περιεχόμενο της τροπολογίας, και τη διαδικασία με την οποία τίθεται σήμερα προς ψήφιση, ενώ υποστήριξαν ότι το σύστημα που εισάγει το υπουργείο Υγείας, επιτρέποντας τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, είναι και αντισυνταγματικό.

«Πυρά» σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κατηγόρησε για υποκρισία, διότι το μεν ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που το 2001 καθιέρωσε τα απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, επί πληρωμή, ο δε ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη διάταξη για να είναι δυνατό να προσλαμβάνονται ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκι στο ΕΣΥ.
«Η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ λέει ότι παραβιάζουμε το σύνταγμα, διότι δημιουργούμε δύο ταχύτητες ασθενών: αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν. Με συγχωρείτε κύριε Μάντζε, όταν θεσπίζατε το 2001, τα απογευματινά ιατρεία, επ΄ αμοιβή, δεν καθιερώσατε δύο ταχύτητες ασθενών μέσα στο ΕΣΥ; Αυτούς που έχουν να πληρώσουν το απόγευμα και αυτούς που δεν έχουν; Ήταν τότε αυτό συνταγματικό και τώρα αυτό είναι αντισυνταγματικό;», είπε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ.

«Ο Πολάκης είναι ο πρώτος ιδιώτης που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο»

Αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το νόμο, για να προσλαμβάνονται οι ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκι, επ΄αμοιβή. «Εκεί δεν σας πείραζε η αμοιβή; Αν σας πειράζει η αμοιβή, γιατί ψηφίσατε τέτοιο νόμο;», είπε ο υπουργός Υγείας και ανέφερε ότι ο Παύλος Πολάκης «είναι ο πρώτος ιδιώτης που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Ζακύνθου». «Ένας ιδιώτης γιατρός χειρούργησε, κατά παράβαση του νόμου του ΕΣΥ, τότε όπως τον κατήγγειλε το συνδικαλιστικό όργανο του ΕΣΥ», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, κάτω από τις έντονες φωνασκίες από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε πάρει χρήματα ο Παύλος Πολάκης, για το χειρουργείο.

«Μας λέτε ότι η κυβέρνηση θέλει δήθεν να καταστρέψει και να απαξιώσει το ΕΣΥ. 'Ακουσον άκουσον! Από την αρχή αυτού του έτους, από τον Ιανουάριο 2024, έχουμε ήδη προκηρύξει 726 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ, εκ των οποίων 151 θέσεις έχουν αποβεί άγονες, επίσης 2145 τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού και σήμερα προκηρύξαμε 1138 θέσεις τακτικού λοιπού προσωπικού. Έχουμε ήδη ξεπεράσει, ετησίως, το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ, από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε! Και αυτή η κυβέρνηση, που τις έχει ήδη προκηρύξει τις θέσεις, είναι η κυβέρνηση που δήθεν θέλει να κλείσει το ΕΣΥ!», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι σήμερα θα προχωρήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτηριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας, που έχει γίνει ποτέ.

«Συνάδουν όλα αυτά με τη φαντασίωσή σας ότι θέλουμε να κλείσουμε το ΕΣΥ; Αν θέλαμε να κλείσουμε το ΕΣΥ, θα ξοδεύαμε ένα σκασμό δις για να το κάνουμε να λειτουργεί καλύτερα;», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε: «αντιμετωπίζουμε ένα πραγματικό πρόβλημα. Καίτοι κάνουμε διαρκώς προσκλήσεις μονίμου προσωπικού, σε κρίσιμες θέσεις, βγαίνουν άγονες. Προσπαθούμε δια των μεταρρυθμίσεων που φέρνουμε, να κάνουμε δύο παράλληλα συστήματα στην υγεία- ιδιωτική και δημόσια- να τα κάνουμε συνεργαστούν, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες, να συνεργαστούν επ΄ ωφελεία των συμπολιτών μας, για να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα καλύτερα, για να παράγουμε καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας σε όλους, μέσα από αυτή τη συνεργασία».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline