Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024  14:51:34

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρά «όχι» στην εισήγηση Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει μεταφερθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή. Πρόκειται για τους Ολγα Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ελένη Συμεωνίδου.
Τα εν λόγω στελέχη ανήκουν στην ομάδα των «87» που πρόσφατα συνυπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος. «Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή.
Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης λόγω προβλήματος υγείας, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Συνεδρίαση με δύσκολη ατζέντα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στα ζητήματα που έχουν «θερμάνει» την εσωκομματική αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα, είναι τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη για έκτακτο καταστατικό συνέδριο, που από πολλούς εκλαμβάνονται ως αφετηρία μετάλλαξης του κόμματος και εξοστρακισμού μη φιλικών προς εκείνον στελεχών, η απόφαση για το κλείσιμο της ημερήσιας έντυπης «Αυγής», οι εξαγγελίες του περί αποκαλύψεων για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το μέτωπο με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline