Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024  02:44:11

Δημοφιλέστερος ο Ανδρουλάκης, αλλά... καταλληλότερος ο Δούκας – Νέα δημοσκόπηση για το ΠΑΣΟΚ

Τι καταγράφει η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για τους Ανδρουλάκη και Δούκα – Πόσο κοντά είναι ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου – Μπορεί να ξαναγίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ;


Μία δημοσκόπηση με ιδιαίτερη σημασία για το ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου είναι αυτή της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο στις εθνικές εκλογές του 2023, όσο και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ, έλαβε ποσοστά σημαντικά υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν, άλλωστε, ότι το ΠΑΣΟΚ σε όλους τους δείκτες (προοπτικές του κόμματος, δημοτικότητα των στελεχών του, πρόθεση ψήφου κ.α) καταγράφεται με ισχυρότερα ποσοστά σε σύγκριση με την επικράτεια.

Ενδεικτικό είναι ότι το 55,4% συμφωνεί ότι «μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα» το ΠΑΣΟΚ και το 43% διαφωνεί. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται συσπειρωμένοι και αισιοδοξούν για το μέλλον του κόμματος σε ποσοστά από 80% έως 85%.

Πιο δημοφιλής ο Ανδρουλάκης, από κοντά ο Γερουλάνος

Ως προς τις δημοτικότητες, την υψηλότερη καταγράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης (48,4%), παράλληλα όμως έχει και την υψηλότερη αρνητική.
Δεύτερος είναι ο Παύλος Γερουλάνος (47,2%), η δημοτικότητα του οποίου αποτελεί «παράθυρο ευκαιρίας», όπως σημειώνει η έρευνα, για τη βελτίωσή του σε δείκτες που εξαρτώνται από αυτήν, ενώ τέταρτος εμφανίζεται ο Χάρης Δούκας (41,5%).

Καταλληλότερος ο Δούκας – «Ντέρμπι» με τον Ανδρουλάκη

Στην καταλληλότητα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως, στα «ευρύτερα» εκλογικά σώματα ο Χάρης Δούκας (25,8%) προηγείται ελαφρά του Νίκου Ανδρουλάκη (24,6%), ωστόσο, στο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ συμβαίνει το αντίστροφο.

Καταγράφεται δηλαδή το εξής φαινόμενο: είναι άλλη η κατάταξη των Ανδρουλάκη και Δούκα στην «δημοτικότητα» και άλλη στην «καταλληλόλητα», δηλαδή υπάρχει τμήμα εκλογέων που δεν έχει θετική γνώμη για τον Χάρη Δούκα αλλά τον θεωρεί καταλληλότερο από τον Νίκο Ανδρουλάκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και το αντίστροφο.

Στην τρίτη θέση έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου (14,5%) με δεκαψήφια διαφορά από τους δύο πρώτους, παρά το γεγονός πως δεν είχε ανακοινώσει υποψηφιότητα όταν πραγματοποιήθηκε η δημοσκόπηση.
Τέταρτος έρχεται ο Μιχάλης Κατρίνης (12.9%) και πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος (10,9%).

rq

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline