Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024  09:31:03

Μητσοτάκης για Σαμαρά – Καραμανλή: Έκανα το καθήκον μου και τους κάλεσα προσωπικά

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό Νεοδημοκρατή».

Την απόφαση των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή να μην παραστούν στην γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς σχετικά για την στάση των δύο πρώην ηγετών της παράταξης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Mega, δήλωσε: «Εκανα το καθήκον μου τους κάλεσα προσωπικά, από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό Νεοδημοκράτη. Και νομίζω ότι μια μέρα γιορτής και χαράς είναι μια μέρα ενότητας για την παράταξη και πιστεύω ότι έτσι θα τη θυμόμαστε».

Αναφερόμενος στην ιστορία και το παρόν της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το κόμμα παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή παράταξη στη χώρα. «Το μόνο κόμμα που κράτησε, άντεξε και ενισχύθηκε ήταν η Νέα Δημοκρατία. Μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας αλλά ταυτόχρονα είχαμε και τη δυνατότητα να προσαρμοστούμε», καθώς οι συνθήκες αλλάζουν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως η παράταξή του στάθηκε απέναντι στον λαϊκισμό.

Εκανε λόγο για μία μεγάλη και ευρύχωρη παράταξη «που ανέλαβε, όταν χρειάστηκε, το πολιτικό κόστος για τις επιλογές της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline