Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:02:15

Το είπε και το έκανε η Βόρεια Κορέα: Επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου

Έκπληκτη η διεθνής κοινότητα από την εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η οποία αψήφησε σχετική απαγόρευση του ΟΗΕ.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Τετάρτης και έθεσε σε τροχιά γύρω από τη γη τον δορυφόρο που μετέφερε. Την Δευτέρα είχε προηγηθεί ανακοίνωση του καθεστώτος που ανέφερε ότι η εκτόξευση του πυραύλου μπορεί να καθυστερούσε μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Πολλές χώρες, ωστόσο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, θεωρούν αυτού του είδους κινήσεων ως ένα μέσο για τη δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Η Βόρεια Κορέα –που διαθέτει πυρηνικά όπλα – επιμένει ότι στόχος της εκτόξευσης ήταν να τεθεί σε τροχιά δορυφόρος για επιστημονικούς σκοπούς.

Η εκτόξευση του πυραύλου έχει ήδη καταδικαστεί από τις κυβερνήσεις πολλών χωρών, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν με άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας) για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline