Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  16:13:28

Αλέκος Παπαδόπουλος με ευθύτητα και σεβασμό στην αλήθεια προειδοποιεί και προβλέπει: «Θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο και δεν θα είναι το τελευταίο». Κύριο

Καταγγέλλει τις νέες μεθόδους πολιτικής εξαπάτησης από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και από τους ευρωπαίους εταίρους, που συνεργάζονται δολίως μαζί στο παρασκήνιο. Οι εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ και του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταικούρα.

Δήλωση βαρύνουσας σημασίας, λιτή και υπαινικτική στη διατύπωση. Σημαντική στα νοήματα ευθύτητας, σε μηνύματα ειλικρίνειας και σε δημόσιες προειδοποιήσεις σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές . Την έκανε το Σάββατο ο πρώην υπουργός με το ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ολόκληρη η πυκνή νοημάτων δήλωση έχει ως εξής:

«Τα επιπλέον μέτρα των 3,6 δισ. περίπου ευρώ που συνομολόγησε, σαν προληπτικά, η κυβέρνηση με την τρόικα δείχνουν ότι οι χωρίς προηγούμενο μέθοδοι πολιτικής εξαπάτησης δεν ανθούν μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Εσπερία.
Είναι γνωστό στους παροικούντες ότι το ποσό αυτό είναι ανεπαρκές και θα αυξηθεί, η δε συμφωνία είναι ένα λιπόψυχο, πλην αναγκαίο, τέταρτο και όχι τελευταίο μνημόνιο. Αλέκος Παπαδόπουλος.

-ΠΑΣΟΚ: Άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση έγινε η «περήφανη διαπραγμάτευση»
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά το Eurogroup

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, υποστηρίζοντας πως τα αποτελέσματα «αποδεικνύουν ότι η δήθεν "περήφανη διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση».

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλογίζει στην κυβέρνηση «έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής, πολύμηνη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση του "Μνημονίου Τσίπρα" που οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δισ. ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

«Ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις-αποφάσεις του Eurogroup του 2012» συνεχίζει για να καταλήξει υποστηρίζοντας ότι «η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες, καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής για την υπέρβαση της κρίσης».

Σταϊκούρας: Τα νέα μέτρα φθάνουν τα 12 δισ. ευρώ

«Περιπλανάται βυθιζόμενη η οικονομία...» σχολιάζει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας πριν την τελική συμφωνία της Παρασκευής 22 Απριλίου για άλλα 3,6 δις έσοδα έως το 2018,,που είχε προβλέψει προ ημερών και είχε καταγγείλει μάλιστα για την πλαστότητα των όλων στοιχείων.
Ακολούθως τονίζει πως «τα φορολογικά έσοδα μειώνονται 150 εκατ. ευρώ κάτω από τους στόχους το 2016, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ιδιωτικό τομέα που ασφυκτιά αυξάνονται κατά 70%, οι συστάσεις επιχειρήσεων έχουν μειωθεί κατά 20% και οι διαγραφές έχουν αυξηθεί κατά 71% το α' τρίμηνο του 2016. Αν η οικονομία πάει καλά, γιατί κάνουμε περικοπές μισθών και συντάξεων; Τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση φθάνουν συνολικά τα 12 δισεκ. ευρώ».

«Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Οκτώβριο... Η καθυστέρηση κοστίζει, και οφείλεται στην ελληνική πλευρά» ανέφερε στον Σκάι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε μέτρα όπως η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης και η μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυξήσεις, πρόσθεσε. «Η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline