Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  06:25:18

Ο Πάνος Σκουρλέτης μέγας πολέμιος των επενδύσεων, τώρα θέλει να μας πείσει: «Μαγνήτης» για υποψήφιους επενδυτές η απόφαση του Eurogroup». Ο αντίλογος Μητσοτάκη στους πανηγυρισμούς Τσίπρα- Υπουργών. Κύριο

Χωρίς αυτοκριτική για το υπουργικό του παρελθόν, όταν αντιστάθηκε σε σειρά επενδύσεων, με πρώτη εκείνη της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, που δικαιώθηκε δικαστικά, τώρα ο κ.Σκουρλέτης βλέπει ανάπτυξη, δηλαδή νέους επενδυτές και μάλιστα μέσα στις 2016.

H χώρα έχει περάσει την αξιολόγηση και έχει δρομολογηθεί πλέον με πιο σαφείς όρους από κάθε άλλη φορά η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος από την στρατιά των υπεραισιόδοξων Υπουργών, μετά τον Πα ν. Καμμένο.

Την πεποίθηση ότι, μετά το χθεσινό Eurogroup, διαμορφώνεται πλέον ένα καθαρό τοπίο, που παρά τις δυσκολίες του βάζει την χώρα σε ένα διαφορετικό κλίμα, εξέφρασε χθες Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι γνωστές και τις υφίσταται μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, η χώρα έχει περάσει την αξιολόγηση και έχει δρομολογηθεί πλέον με πιο σαφείς όρους από κάθε άλλη φορά η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους.

«Όλα αυτά μαζί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχουμε ορατά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης μέσα στο 2016», συμπλήρωσε ο υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν επενδυτικά σχέδια, αποφάσεις αρκετών δισεκατομμυρίων, οι οποίες πλέον αφήνονται ελεύθερες να προχωρήσουν μετά τη χθεσινή απόφαση, σε όλα τα πεδία της οικονομίας.

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές τις δυνατότητες που παρέχονται πλέον στην οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη, σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα, πως «είναι θετικό ότι αυτός ο κόφτης δεν μεταφράστηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ουσιαστικά θα ακύρωναν τις θετικές επιπτώσεις από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς θα ήταν μια διαρκής εκκρεμότητα».

«Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα οφέλη της χθεσινής απόφασης. Πρόκειται για έναν μηχανισμό ο οποίος, ενδεχομένως μπορεί να ενεργοποιηθεί και υφίσταται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση γι' αυτό που ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλαδή την ψήφιση επιπλέον μέτρων ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πιστεύει ότι ο κόσμος θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα νέα μέτρα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τα εξής: «Όσον αφορά τις αντοχές του κόσμου γνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε ένα οριακό σημείο. Θεωρούμε πιθανό πάντα υπό την προϋπόθεση - που είναι το πιο πιθανό να συμβεί - μιας εμφανούς ανάκαμψης της ίδιας της οικονομίας, θα μπορέσει τελικά αυτό το πρόγραμμα να πετύχει τους στόχους του».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γυρνάει προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

«Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μέρα προς τα πίσω και η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά, ότι από χθες η κυβέρνηση ανεβάζει κακόγουστη θεατρική παράσταση.
«Το 4ο μνημόνιο που θα υπογράψει, το 2ο δικό της, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί στις προκλητικές θριαμβολογίες της. Υπογράφει μέτρα ύψους 5,4 δις που δεν θα ήταν απαραίτητα. Τώρα προσπαθεί να τα μπαλώσει με επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό και με φόρους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τον λεγόμενο «κόφτη», ένα μηχανισμό που - είπε - έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αντιπαρατάσσει μια, όπως ανέφερε, γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος.
«Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι το χρέος έχει ήδη περικοπεί από το 2012 κατά 130 δις χωρίς αυτό από μόνο του να είναι αρκετό για την οριστική έξοδο από την κρίση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις, και κατηγόρησε την κυβέρνηση χαρακτηριστικά, ότι έχει αλλεργία στις επενδύσεις, στον ιδιωτικό τομέα, στην επιχειρηματικότητα και σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές.

«Νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω απ'όλα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ως προϋποθέσεις την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Συνεχίζει να λέει κατά συρροή ψέματα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο, και δεν έχει καμία ιδέα πως μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline