Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:59:50

Μόνο οι Ιταλοί έκαναν δεσμευτική προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Καμία για την ROSCO. Οι ξένοι κερδοσκόποι δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε γι' αυτό το ....ξεπούλημα. Κύριο

Γιατί παρά τις προσδοκίες και τις φαντασιώσεις ότι θα γινόταν σκληρός ανταγωνισμός ξένων κερδοσκόπων και σιδηροδρομικών οίκων για την ΤΡΙΑΙΝΟΣΕ και τηνROSCO, δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Ούτε να υποβάλλουν τυπική πρώτη αίτηση ενδιαφέροντος.

Η κατάσταση διάλυσης στην διεθνή γραμμή της Ειδομένης επί 50 ημέρες, η παραλυσία στη διοίκηση και τη διακίνηση , το πλεονάζον προσωπικό και ο σκληρός συνδικαλισμός με σωρεία απεργιών και εκβιαστών προς κάθε υποψήφιο αγοραστή. Θεωρούνται οι κύριες αιτίες που λειτούργησαν αποτρεπτικά για το (δειλό αλλά υπαρκτό παλαιότερα) ενδιαφέρον από Ρώσους, Κινέζους και Γάλλους . Τίποτα δεν ήταν σ/ίγουρτο και βέβαιο ως τέτοια διεθνής επιδίωξη και επένδυση στην Ελλάδα. Τώρα τέλειωσε η προθεσμία και όλοι αυτοί, που δήθεν θα συγκρούονταν,δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον.

Η μοναδική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήρθε από την Ιταλία, ενώ δεν υπήρξε αντίστοιχη κίνηση για την ROSCO.

Η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (ΕΕΣΣΤΥ) ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Ακολουθεί, άμεσα, η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού της 27/1/2016», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.
Αντίθετα, δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ. Ετσι πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα, όπως ανακοινώθηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline