Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  17:19:43

Το πλαστικό χρήμα νόμος έως 5/8

Eως την ημερομηνία που θα κλείσει η Βουλή, στις 5 Αυγούστου, θα έχουν ψηφιστεί τρία κρίσιμα νομοσχέδια, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.


«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον πρωθυπουργό είναι μέχρι τις 5 Αυγούστου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για το λαθρεμπόριο καπνικών, για το ''πλαστικό'' χρήμα (με ευρύτατες φιλοδοξίες για τις συναλλαγές και την κίνηση στην αγορά αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής) και την οικειοθελή αποκάλυψη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Mega.

Ακόμη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής 5% του ΦΠΑ, για συναλλαγές με «πλαστικό» χρήμα, στα νησιά.

Τέλος, κατηγορηματικά απέκλεισε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά παραδέχθηκε ότι ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να γίνει δέσμευση. «Δεν έχει αλλάξει η νομοθεσία από τον Ιανουάριο του 2015. Υπήρχε αυτή η νομοθεσία όλα αυτά τα χρόνια και προβλέπει πως για τα χρέη στο Δημόσιο δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία. Δεν θα ενεργοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline