Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:18:25

Με μειώσεις φόρων πηγαίνει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετρημένες και ρεαλιστικές εξαγγελίες για ανάσες σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες. Οραματική και αισιόδοξη η ομιλία του μεθαύριο Σάββατο. Κύριο

TO XΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΥΡΥΤΑΤΑ.

Πρόγευση Μητσοτάκη για τέσσερις μεγάλες εξαγγελίες μεθαύριο στη ΔΕΘ. Μεγάλες επενδύσεις, κατάλογος ιδιωτικοποιήσεων, μείωση κατά 15% του ΕΝΦΙΑ από τον πρώτο χρόνο, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά όχι αυξήσεις.

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα μετρημένο, με μικρές αυξήσεις και παροχές, πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, που έχει περάσει από το «μικροσκόπιο» των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός αυτό το προανήγγειλε τρόπον τινά στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά την περασμένη εβδομάδα όταν και είπε ότι προτίθεται να πει αρκετά νέα πράγματα κατά της διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ.Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δώσει μία πρώτη γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ενεργοποιήσει εκ νέου την οικονομία και να βάλει μπρος τον πρωτογενή τομέα.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Νεμέα ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει πως «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει, όμως, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται και με τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς», κάνοντας μία εξαγγελία πολύ βασική όπως λένε στη ΝΔ: «αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό».

Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ

Όσον αφορά το μείζον θέμα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στον ΣΚΑΙ πως «το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν θα το κάνω. Ωστόσο πρόσθεσε πως «θα δεσμευτώ, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών».

Τέλος στο... τέλος διανυκτέρευσης

Μία ακόμα δέσμευση ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αφού άκουσε προσεκτικά την παρουσίαση του Ανδ. Ανδρεάδη του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό, χαρακτήρισε «άδικο» το τέλος διανυκτέρευσης και δεσμεύθηκε ότι από το βήμα της ΔΕΘ θα μιλήσει για την κατάργησή του.

«Πλήρες και κοστολογημένο πλάνο»

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπει στην διαδικασία παροχολογίας, όπως έκακαν κατά το παρελθόν όσοι βρίσκονταν στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα θα παρουσιάσει ένα πλήρες και κοστολογημένο πλάνο. Αυτό ακριβώς υπογράμμισε και ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας (ΒΗΜΑFM) ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν 10 σημεία του προϋπολογισμού από όπου μπορούν να υπάρξουν εξοικονομήσεις. O κ. Πέτσας τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφέρει στη ΔΕΘ, πολύ συγκεκριμένες, στοχευμένες, δραστικές, μειώσεις σε φόρους... ενώ η περικοπή δαπανών, θα είναι σε δέκα περιοχές και ο πρόεδρος της Ν.Δ., θα αναφέρει το ποσό που θα εξοικονομήσει, με την κάθε μία»

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τον κύκλο επαφών που είχε χθες με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων από τη Θεσσαλονίκη, παρουσία και των Κ. Χατζηδάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη.

TO XΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΥΡΥΤΑΤΑ

Πρόγευση Μητσοτάκη για τέσσερις μεγάλες εξαγγελίες μεθαύριο στη ΔΕΘ. Μεγάλες επενδύσεις, κατάλογος ιδιωτικοποιήσεων, μείωση κατά 15% του ΕΝΦΙΑ από τον πρώτο χρόνο, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά όχι αυξήσεις.Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 00:12

Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, με ειδική πολιτική και κίνητρα η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει».
Σε μια μακρά και συγκροτημένη ομιλία για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και του Κράτους το ερχόμενο Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα οικονομικά, κυρίως στα, φορολογικά και της ανάπτυξης. Με εμφαση σε μ ια τετραλογία εξαγγελιών, που έχει ήδη συζητηθεί στη ΝΔ με επιτελείς του κ.Μητσοτάκη και του κ. Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα

- Κατάλογο μεγάλων επενδύσεων, ιδιαίτερα από το εξωτερικό σε τομείς, όπως ο τουριστικός, ο ενεργειακός, ο πρωτογενής κλπ
- Κατάλογος «ώριμων αποκρατικοποιήσεων», που καρκινοβατούν όπως το Ελληνικό, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ο Αστέρας Βουλιαγμένης το Αφάντου Ρόδου, μέρος της ΔΕΗ, των Σπάτων και της ΕΥΔΑΠ, το 5% του ΟΤΕ και πολλές άλλες περιπτώσεις.

- Η μείωση από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΕΝΦΙΑ κστς 15% και όχι στο τέλος της διετίας με 30%.

- - η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, μισθωτους και συνταξιούχους και όχι η χορήγηση αυξήσεων.

«Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των νοικοκυρών και της πραγματικής οικονομίας και να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Στόχος της ΝΔ είναι να μπει τέλος στην υπερβολική φορολόγηση τόσο των νοικοκυριών, όσο και της πραγματικής οικονομίας και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της επίσκεψής του το Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Εμείς από τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες πολίτες. Θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά. Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στην υπερφορολόγηση των νοικοκυρών και της πραγματικής οικονομίας και να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ξανακάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει» είπε επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παράλληλα κάλεσε όλους «να βάλουν πλάτη», προκειμένου μέσα από την συνεννόηση και χωρίς ψεύτικους διχασμούς, να μπει η χώρα σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline