Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:01:38

Νέα και τελευταία ασυνέπεια του Παν. Σκουρλέτη στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Ένας πλήρως αποτυχημένος υπουργός, ιδεοληπτικός και ανίκανος να προωθήσει σοβαρά τα θέματα ΔΕΗ και Ενέργειας στην Ελλάδα και διεθνώς. Κύριο

Κατέβηκε, αναγκαστικά, πρώτος από το τρένο της Κυβέρνησης, όπως τον είχαν ειδοποιήσει ότι θα αντικατασταθεί στον ανασχηματισμό..

Τελειώνει το θλιβερό σήριαλ της υπουργικής ανικανότητας και σύγκρουσης του Π. Σκουρλέτη σε όλο τον τομέα των Ενεργασιακών θεμάτων. Γνωρίζοντας προφανώς ότι μένει εκτός «νυμφώνος» - όπως είχε προαναγγελθεί εξάλλου από την συνομιλία που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου – ο κ. Σκουρλέτης θέλησε να αφήσει δύο «ιδεολογικές» του, αριστερέςπαρακαταθήκες στην καταστρεπτική υπουργική του διαχείρηση..
Χθές Πέμπτη, ο αποτυχημένος και ιδεοληπτικός Υπουργός,έκανε δύο χτυπήματα:

Το πρώτο, είναι ότι μπλόκαρε ξανά την επένδυση στις Σκουριές, καθώς απέρριψε την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, με απόφαση που υπέγραψε.

Το δεύτερο «χτύπημα» το έδωσε από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη το οποίο επισκέφθηκε. Εκεί, όχι μόνο επέμεινε στη άποψη να μην ιδιωτικοποιηθεί το 17% της ΔΕΗ αλλά υπενθύμισε ότι εκφράζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ τονίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Υπερταμείο. «Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ» δήλωσε στην Κοζάνη. Οταν δε, ρωτήθηκε εάν οι απόψεις του για την ΔΕΗ εκφράζουν την κυβέρνηση, ο Π. Σκουρλέτης είπε με νόημα: «Οι απόψεις της κυβέρνησης δεν εκφράζονται μόνο από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης - και αυτές ήταν σαφείς όταν γινόντουσαν».

Υπενθύμισε μάλιστα όσα συμφωνήθηκαν εσχάτως, όπως ο δια νόμου δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, η πώληση μεριδίου του σε τιμές αγοράς και η κατάργηση του νόμου που προέβλεπε τη «μικρή ΔΕΗ».

Η ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ

Η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσε την ανάκληση απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνου Σκουρλέτηπερί επιστροφής του προσαρτήματος «Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος Μαντέμ Λάκκου».

Το υπουργείο Ενέργειας απέρριψε την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, όπως αναφέρεται σε απόφαση που υπογράφει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η Ελληνικός Χρυσός ζητούσε απόσυρση προηγούμενης απόφασης του υπουργείου Ενέργειας, που μπλόκαρε την επένδυση της εταιρίας στις Σκουριές.

Ειδικότερα, η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρία ζητούσε την ανάκληση απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί επιστροφής του προσαρτήματος "Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειικού Οξέος Μαντέμ Λάκκου".

Η εταιρία μεταξύ άλλων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».
Ανακοίνωση σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας
«Η ανάπτυξη της χώρας δεν σταματά στην ΔΕΗ. Περιμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας συναντήσει στις στοές, ως Έλληνες εργαζόμενους»
Χαλκιδική, 03 Νοεμβρίου 2016,

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα βρίσκεταισήμερα στην Κοζάνη όπου θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων.
Και αναρωτιόμαστεΓΙΑΤΙ αυτές οι περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα δεν φτάνουν ΠΟΤΕ στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Και ΠΩΣ όλες οι άλλες εξορυκτικές δραστηριότητες στην χώρα ανήκουν στα καθήκοντα του Υπουργού και η μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση, που μετρά πάνω από 2.000 Έλληνες εργαζόμενους, γίνονται ΚΑΘΗΚΟΝ του Υπουργού μόνο όταν θέλει να την χρησιμοποιήσει πολιτικά και επικοινωνιακά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

Εκπροσωπώντας 2.000 εργαζόμενους, οικογένειες της Βόρειάς Ελλάδας που βασίζουν την ζωή τους και το μέλλον τους στα Μεταλλεία, δεν περιμένουμεΧΑΡΕΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου που κρίνει το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας, να μας αντιμετωπίσει επιτέλους ΙΣΑ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ως κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας.
Μετά από τόσες ώρες ενασχόλησης με τα έργα μας, και την δουλειά μας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ηγεσίας του Υπουργείου να μας εντάξει στην ατζέντα της και ναεπισκεφτεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Θεωρώντας δεδομένο ότι το Κράτος έχει συνέχεια, και ότι προχωράμε με απόλυτηνομιμότητα που επικυρώθηκε από το κράτος και την δικαιοσύνη περιμένουμε από τον Πάνο Σκουρλέτη, να μας αντιμετωπίσει επιτέλους ως Έλληνες εργαζόμενους και ΒΑΣΕΙ αυτού να συνεχίσει να παίρνειαποφάσεις για μας.
Περιμένουμε από τον Πάνο Σκουρλέτη να σταματήσει να βάζει ταμπέλες στους εργαζόμενους και να έρθει στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Να δει την μεταλλευτική ιστορία των 25 αιώνων. Να δει τουςΈλληνες μηχανικούς που σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το έργο με ΤΙΜΗ. Να δει τους μεταλλωρύχους και τους ΕΡΓΑΤΕΣ που ΕΙΝΑΙ αυτό το έργο. Και όλους τους Έλληνεςεπιστήμονες που στηρίζουν με την ΔΟΥΛΕΙΑ τους την ανάπτυξη της χώρας.
Με σεβασμό στην κρίση και την ακεραιότητα του Υπουργού που και μας ξέρει και έχει ακούσει τις απόψεις μας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline