Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  09:36:58

Όσα κατάσχουν ως παράνομα τα τελωνεία στα Αεροδρόμια και στα σύνορα με άλλες χώρες. Κύριο

Τεράστιος ο αριθμός και ο απολογισμός «δράσης» με πρώτο το Αεροδρόμιο των Σπάτων των κατασχέσεων διαφόρων ειδών από επιβάτες που προσπαθούσαν να τα εξάγουν είτε με παράνομο τρόπο είτε με την πεποίθηση ότι ενεργούν νόμιμα.


Μεγάλος ο κατάλογος και εντυπωσιακός για εκατοντάδες επιβάτες, οδηγούς Ι.Χ και φορτηγών για υποθέσεις χρημάτων, χρυσού, αυτοκινήτων, ναρκωτικών, καπνικών ειδών, πλαστών και παραποιημένων προϊόντων, διαφόρων ποτών ακόμη και φυτοφαρμάκων από τα τελωνεία στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις αυτές, σχηματίζουν ένα μακρύ κατάλογο παρανομίας αλλά και επιπολαιότητας από εκατοντάδες επιβάτες και ταξιδιώτες, γενικώς. Ο κατάλογος αυτός έχει ως εξής και είναι πολύτιμος οδηγός για το μέλλον:

• Σε ελέγχους που έγιναν κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, στα Τελωνεία Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Κήπων, Ευζώνων και Κακαβιάς, δεσμεύθηκε συνολικά το ποσό των 2.375.248 ευρώ σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα καταβλητέο, ανέρχεται σε 608.062 ευρώ.
• Εντοπίστηκαν 22.911 γραμ. ινδικής κάνναβης σε δύο ταχυδρομικά δέματα στο «Ελ. Βενιζέλος».
• Στο Τελωνείο Κήπων, σε επιβατικό αυτοκίνητο εντοπίστηκαν χρυσά κοσμήματα είκοσι δύο και δεκατεσσάρων καρατίων, συνολικού βάρους 2.512 γραμμαρίων.
• Το Ε' Τελωνείο Πειραιά προέβη σε κατασχέσεις 9 συνολικά εμπορευματοκιβωτίων με 103.080.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.
• Συνελήφθη οδηγός φορτηγού, που μετέφερε 14,5 τόνους άκοπο, βιομηχανοποιημένο και αρωματισμένο καπνό.
• Σε εισαγωγή από Κίνα εντοπίστηκαν 10.570.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.
• Στο Τελωνείο Πειραιά, κατασχέθηκαν δύο εμπορευματοκιβώτια με 33.289 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων.
• Εγιναν τουλάχιστον 46 δεσμεύσεις ΙΧ λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα.
• Δεσμεύτηκαν συνολικά 306 τόνοι τσίπουρου.
• Εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις παράνομης χρήσης πετρελαίου ναυτιλίας.
• Το Τελωνείο Μέρτζανης εντόπισε και κατέσχεσε κτηνιατρικά σκευάσματα, καθώς και φυτοπροστατευτικά προϊόντα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα.

Τεράστιος, πράγματι, ο αριθμός και ο απολογισμός «δράσης» με πρώτο το Αεροδρόμιο των Σπάτων των κατασχέσεων διαφόρων ειδών από επιβάτες που προσπαθούσαν να τα εξάγουν είτε με παράνομο τρόπο είτε με την πεποίθηση ότι ενεργούν νόμιμα, αλλά οι τελωνιακοί είχαν διαφορετική άποψη και υποστηρίζουν ότι ενήργησαν με βάση τους κανόνες και την νομιμότητα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline