Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019  06:53:27

Ο παρ' ολίγον αυτόχειρας του Χίλτον και στέλεχος της Νovartis, ίσως είναι το «βαθύ λαρύγγι» της όλης υπόθεσης. Κύριο

Τι αναφέρει η προστατευόμενη μάρτυς για την απόπειρα αυτοκτονίας του στελέχους αυτού της εταιρείας.

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθώς πλέον οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων έχουν δοθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Novartis.

Η γυναίκα μάρτυρας με τον κωδικό «Αικατερίνη Κελέση» φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην κατάθεσή της, που δόθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, τονίζει τα εξής: «Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ' ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Ελληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.

Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Novartis Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε brand μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα.

Παράλληλα, η Novartis διατηρούσε ένα δεύτερο λογαριασμό, στον οποίο είχε το δικαίωμα υπογραφής και διαχείρισης των χρημάτων μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ, ανά περίπτωση ο Φρουζής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Από το λογαριασμό αυτό γινόταν ο χρηματισμός των πολιτικών προσώπων και των λοιπών αξιωματούχων στην Ελλάδα».
Ο 44χρονος, ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας στα κεντρικά της στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2018. Η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου από τον 13ο όροφο του Hilton. Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Ο παρ' ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας», όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

Με δάκρυα στα μάτια, ο παρ' ολίγον αυτόχειρας «έσπασε» και άρχισε να λέει στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας», όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του, αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

Μεταφέρθηκε στη Βασιλεία

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ ενώ είχε εξελιχθεί σε ένα μεγάλο θρίλερ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος το οποίο είχε «μεταφερθεί» στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν επιστήμονα χημικό από τη Θεσσαλονίκη που πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis. Τους τελευταίους μήνες φέρεται να ζούσε στη Βασιλεία με τη σύζυγό του, η οποία έφερε πρόσφατα στον κόσμο το παιδί τους.

Υπάρχουν κάποιοι που ανέφεραν ότι τον τελευταίο καιρό το μεγάλο στέλεχος της Novartis έδειχνε αλλαγμένο. Με άγχος ,ευαισθησίες και φοβίες για την καριέρα του στην ελβετική πολυεθνική και στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως ίσως ο 44χρονος να ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές. Και ότι είναι ανάμεσα στους τρείς προστατευόμενους μάρτυρες, που κατέθεσαν στις ειααγγελικές αρχές των ΗΠΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα