Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  00:53:15

Αόριστο ευχολόγιο το ολιστικό σχέδιο

Πρόκειται για απλό άθροισμα ευχών, χωρίς συγκεκριμένα μέτρα με χρονοδιάγραμμα, συγκεκριμένους στόχους κλπ. Αναφερόμενος στο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αποδόμησε λέγοντας ότι είναι ένα αόριστο ευχολόγιο και σε καμία περίπτωση ένας τολμηρός χάρτης μεταρρυθμίσεων.


«Εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση σας συζητά με τους εταίρους το περιβόητο ολιστικό σχέδιο σας για την επόμενη μέρα. Το κάνατε στα κρυφά χωρίς να το θέσετε σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους χωρίς να το φέρετε στην Βουλή. Είναι ένα αόριστο ευχολόγιο στο οποίο υπάρχουν κάποιες αυτονόητες και σωστές μεταρρυθμίσεις με αρκετές ιδεοληπτικές εμμονές και με πολλές ασυγχώρητες γενικότητες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας συγκεκριμένος χάρτης τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Λείπει όχι μόνο το όραμα, αλλά λείπουν εφαρμοζόμενες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, θα βελτιώσουν το εισόδημα, θα παράγουν πλούτο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο δανεισμό που θα πρέπει να κάνει η χώρα μετά τον Αύγουστο από τις αγορές αλλά και στην μη αποκλιμάκωση των επιτοκίων ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές μοιάζει σαν βόλτα σε ναρκοπέδιο: «Στα τέλη Αυγούστου πράγματι τελειώνει ο ευρωπαϊκός ευνοϊκός δανεισμός αλλά παραμένουν τα σκληρά μέτρα. Γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία από σήμερα να ανιχνευθεί η επόμενη μέρα να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα και να αποκαλυφθούν οι κίνδυνοι γιατί κίνδυνοι υπάρχουν. Όταν μία χώρα σταμάτα να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και βγαίνει στις αγορές οφείλει να το κάνει υπό συνθήκες ευνοϊκές όπως το έκανε η Ιρλανδία, η Κύπρος η Πορτογαλία. Εσείς ως συνήθως πάτε ανάποδα στο ρεύμα» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να τον ενημερώσει εάν η τεχνική συμφωνία της τετάρτης αξιολόγησης έκλεισε με επιπλέον δεσμεύσεις και χαρακτήρισε την καθαρή έξοδο που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας ως το νέο βρώμικο ψέμα του πρωθυπουργού

«Ενημερώστε μας σήμερα κύριε Τσακαλώτε πόσο νερό βάλατε και σε ποιο κρασί με αφορμή το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς. Υποψιάζομαι ότι και εδώ κρύβονται νέες δεσμεύσεις που θα βρουν τη θέση τους στο μηχανισμό αυξημένης εποπτείας ο οποίος θα μας συνοδεύει για αρκετά χρόνια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline