Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  16:43:03

Θα χαρώ να συναντήσω τον Τραμπ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα χαρεί να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, μόλις είναι έτοιμη η Ουάσινγκτον για αυτή τη Σύνοδο.


Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κίνα, ανέφερε τις ανησυχίες του Τραμπ για την αναζωπύρωσης της «κούρσας» των εξοπλισμών και δήλωσε ότι συμφωνεί για αυτό και πως απαιτείται διεξοδική συζήτηση για το θέμα. Δήλωσε ακόμη ότι κάποιες χώρες έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, ανάμεσά τους η Αυστρία.

Πάντως, ο Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ για την απόσυρση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Στην ομιλία του, υπογράμμισε την ανησυχία που προκαλεί αυτή η κίνηση, σχολιάζοντας ότι η αμερικανική απόφαση μπορεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την επερχόμενη Σύνοδο Τραμπ-Κιμ Γιονγκ-ουν και αναγνώρισε τη μεγάλη συνεισφορά της Κίνας για την επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline