Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:52:57

O έμπιστος δικηγόρος εκθέτει τελικά τον Ντ. Τράμπ για τις συνήθεις του βίζιτες με δύο κυρίες. Η οργή του πλανητάρχη εναντίον του. Κύριο

Η μάταιη πληρωμή να ξεχασθούν οι μυστικές συνευρέσεις με τον και τότε έγγαμο Ντ. Τράμπ. Παραμύθια οι ιστορίες Κόεν καταγγέλλει ο Τραμπ.

Ορισμένοι ομιλούν για ανάλογο μπλέξιμο, με βαρειές συνέπειες και περιπλοκές, με εκείνα του Κλίντον ή και του Νίξον, όσον αφορά την αλήθεια και τη ηθική υπόσταση του Προέδρου των ΗΠΑ..Σε απάντηση των όσων ομολόγησε ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο δεύτερος τον κατηγόρησε ότι επινοεί ιστορίες για να επιτύχει «συμφωνία» προς όφελός του.

Με ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ γράφει χαρακτηριστικά πως ο Κόεν «παραδέχθηκε την ενοχή του για δύο κατηγορίες παραβίασης της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών, οι οποίες ωστόσο δεν αποτελούν έγκλημα.» Ενώ προσθέτει: «Αν κανείς ψάχνει για καλό δικηγόρο, του συνηστώ να μην προσλάβει τον Μάικλ Κόεν».

Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump

Michael Cohen plead guilty to two counts of campaign finance violations that are not a crime. President Obama had a big campaign finance violation and it was easily settled!

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter πως νιώθει «τόσο σεβασμό για έναν θαρραλέο άνδρα» όπως ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τραπεζική απάτη και φοροδιαφυγή. «Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστη υπεύθυνος για μια σοβαρή παράβαση στη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας και το διευθέτησε εύκολα!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Υόρκη, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή του Μανχάταν και σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Μάικλ Κόεν ομολόγησε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες, ανάμεσά τους στις κατηγορίες της φορολογικής απάτης, της τραπεζικής απάτης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

Πάνω απ' όλα ο δικηγόρος, εμφανώς καταβεβλημένος, με φωνή συχνά αβέβαιη, παραδέχθηκε ότι κατέβαλε 130.000 και 150.000 δολάρια σε δύο γυναίκες που ισχυρίζονταν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Τραμπ σε αντάλλαγμα για τη σιωπή τους, και αυτό «κατ' απαίτηση του υποψήφιου». Στόχος: να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών που θα «έπλητταν τον υποψήφιο».

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον Κόεν, 52 ετών, επισύρουν ποινές οι οποίες αθροιστικά φθάνουν τα 65 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή του, που πιθανόν θα είναι μειωμένη αφού ομολόγησε την ενοχή του, θα αναγγελθεί τη 12η Δεκεμβρίου.
«Αυτές είναι πολύ σοβαρές κατηγορίες, που αντανακλούν έναν τρόπο δράσης βασισμένο σε ψέματα και ατιμία για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν Ρόμπερτ Χουζάμι βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, το δικαστήριο στην Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσινγκτον, ανακήρυσσε τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ένοχο των κατηγοριών για τραπεζική απάτη και φορολογική απάτη. Το σώμα των ενόρκων κατέληξε σε ετυμηγορία μόνο για μέρος των κατηγοριών, αφού μεταξύ των μελών του υπήρξε ασυμφωνία για τις 10 από τις 18 κατηγορίες σε βάρος του πρώην λομπίστα.

Οι σχεδόν ταυτόχρονες εξελίξεις στις υποθέσεις Κόεν και Μάναφορτ έχουν οδηγήσει τον Τραμπ στη πλέον δυσμενή θέση από την αρχή της θητείας του, αναζωπυρώντας τις -όχι αβάσιμες- εικασίες ότι ο ίδιος Πρόεδρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline