Σάββατο 17 Αυγούστου 2019  21:04:34

Κλείνει καλά, τελικά στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου η αγωνία για τις παλαιές συντάξεις. Κύριο

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου πρόκειται να ληφθεί η τελική και επίσημη απόφαση σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις 3 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν όλοι οι προϋπολογισμοί των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και όσον αφορά την Ελλάδα, εκτός από τον προϋπολογισμό, θα εξεταστεί και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Τo ΕuroWorking Group, χθες, συζήτησε το ζήτημα των συντάξεων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019 προκειμένου να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης.

Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό ζήτημα ούτε θα συζητηθεί, ούτε περιλαμβάνεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup που θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου, με θέμα την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Όμως, όλες οι νέες συντάξεις, όλες εκείνες μετά τον Μάιο του 2016 παραμένουν στα ίδια καθηλωμένα επίπεδα του νόμου Κατρούγκαλου.

-Μάλλον με οριστική ρύθμιση η μη περικοπή των παλαιών συντάξεων για τα επόμενα χρόνια και όχι με βάση κάποια αναστολή για 1-2 χρόνια. Μάλλον δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα η εφαρμογή της μείωσης-κατάργισης του αφορολόγητου, που έχει καθορισθεί γι το 2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα