Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  22:08:18

Το 44% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης

Η δύναμη των αριθμών μεγάλη και καθοριστική. Ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας, επενδύσεων, απασχόλησης, περισσότερων και καλύτερων μισθών για όλους πού αποτελούν τα ισχυρά στοιχεία της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Με απήχηση ιδιαίτερη, όπως φαίνεται, δηλαδή ενίσχυση της ανάγκης για αυτοδυναμία σε βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν στις ευρωεκλογές με μια καμπάνια που στοχεύει στο συναίσθημα του αριστερού ακροατηρίου και ενισχύει ελαφρώς το ποσοστό του. Αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στην κάλπη, θα καταστήσει δύσκολη την αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση, το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας. Ενδιαφέρον έχουν και τα επιμέρους στοιχεία. Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 71% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής εμφανίζονται διχασμένοι – το 46% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline