Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  21:20:14

Τα πλεονάσματα, οι φόροι, οι 120 δόσεις

Δημόσιες θέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και τις βασικές της εξαγγελίες. «Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, σας λέω ότι μιλάμε πολύ συστηματικά στο εξωτερικό και στις αγορές για το σχέδιό μας και υπάρχει θετική ανταπόκριση στον πυρήνα της θέσης μας ότι κάνουμε μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθά μειώνοντας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα», συνέχισε χαρακτηρίζοντας έγκλημα το υπερπλέονασμα και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης «για να μοιράσουμε επιδόματα στο τέλος της χρονιάς».

Για την επέκταση των 120 δόσεων και στις επιχειρήσεις τάχθηκε υπέρ και επέκρινε την κυβέρνηση που τώρα φέρνει σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου όταν ψήφισε τον σχετικό νόμο πριν από έναν μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, επίσης, ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου και πως σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου υπάρχει σύστημα τριών πυλώνων με περισσότερα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.
Ανέφερε, δε, ότι θα ενθαρρύνει εκείνες τις επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. «Καλή επιχείρηση είναι αυτή που δίνει καλούς μισθούς και φροντίζει τους εργαζόμενους. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τον Αρμαγεδόνα του 7ήμερου που παρουσιάζουν..», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline