Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  01:11:30

Χθες, πρώτη κατάργηση του ασύλου της βίας στην ΑΣΟΕΕ, με εξαφανισμένους τους λαθρεμπόρους και προστάτες αναρχικούς. Δεύτερη άμεση κατάλυση, εάν επιχειρηθεί Σαββατοκύριακο κατάληψη στο ΑΠΘ. Κύριο

Και έπεται η σειρά των αθλιοτήτων στο χώρο του παλαιού Πολυτεχνείου, γιάφκα των μολοτοφιστών, ναρκομανών και επιδρομέων κατά των ΜΑΤ.

Η Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, έγιναν μόλις τρεις συλλήψεις μικρεμπόρων, με όλους στο στέκι του παραεμπορίου τους άλλους εξαφανισμένους.

Η εγκληματικότητα, οι καταστάσεις βίας και το ασύδορο, προκλητικό παραεμπόριο , που επικρατεί σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της, έκαναν επιβεβλημένη την ψήφιση του νομοσχεδίου για το πανεπιστημιακό άσυλο της βίας μια ανομίας και την άμεση εφαρμογή του...

Καθημερινά και ιδιαίτερα κάθεΣάββατο το μεσημέρι, αλλοδαποί πωλούν την πραμάτεια τους, τσιγάρα, παπούτσια και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, έχουν αμπαρωθεί μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μέχρι προσφατα, ασυδοτοι, παράνομοι, προκλητικοί..
Μια καρέκλα αλλά και... ένα πρόχειρο στέγαστρο από χαρτόνια για τον ήλιο στο αυτοσχέδιο... μαγαζάκι τους μέσα στο πανεπιστήμιο, με λαθρεμπόριο ανομίας μέσα από τά κάγκελα της ΑΣΟΕΕ.. Μέσα σε σακούλες κρύβουν τα παράνομα προϊόντα που διακινούν. Οι περισσότεροι αλλοδαποί φαίνεται πως Βρίσκονται εκεί για πολλές ώρες και κάνουν ότι θέλουν.

«Έχουμε ζητήσει και είμαστε σύμφωνοι με την πλήρη κατάργηση του ασύλου χωρίς περιστροφές χωρίς αστερίσκους χωρίς υποσημειώσεις» δήλωσε ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μένιος Κορομηλάς.
Η κατάργηση του ασύλου είναι μονόδρομος για να τερματιστεί η βία και το παραεμπόριο, τα οποία αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των φοιτητών αλλά και όσων έχουν καταστήματα στην περιοχή.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το τέλος της ασυδοσίας όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
«Η προτεινόμενη διάταξη, μετά την ψήφσ'ή της θα εφαρμοσθεί. Καταργεί τη στρέβλωση του ασύλου, την κατάχρησή του, τη μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τρεις άνδρες από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν το πρωί, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε ειδική επιχειρησιακή δράση για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Στην κατοχή των τριών αλλοδαπών, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.457 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Είχε προηγηθεί αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία των λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ πρόκειται να οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline