Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  23:46:12

Μπαράζ εξαγγελιών χθες Κυριακή από Υπουργούς και Υφυπουργούς. Βορίδης, Σταικούρας, Πιερρακάκης, Βεσυρόπουλος, Μηταράκης. Αρκετές ολίγον βιαστικές και γενικόλογες. Κύριο

Για τα οικονομικά κίνητρα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τις νέες μειώσεις φόρων με τον νέο Προϋπολογισμό, τις μειώσεις στις συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου που δεν θα εφαρμοσθούν, το αυξημένο επίδομα πετρελαίου κίνησης, τις νέες δομές στη Γεωργία κλπ.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή των συντάξεων, μετά τον επανυπολογισμό, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης είπε ότι τα εκκαθαριστικά θα έχουν μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα, «προκειμένου οι συνταξιούχοι να δουν το λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πώς ο νόμος Κατρούγκαλου θα μείωνε σε μεγάλο βαθμό τις συντάξεις». Παράλληλα σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας εξήγγειλε ότι με τον νέο Προϋπολογισμό, εκείνο του 2020,που θα γνωστοποιηθεί σύντομα θα υπάρξουν νέες μειώσεις φόρων για αρκετές κοινωνικές κατηγορίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τη συνεπεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χωρίς να γίνει σαφέστερος όμως και ο υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος τόσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης προσεχώς..

Ειδικότερα, από την επόμενη χρονιά αλλάζει ο φορολογικός χάρτης της χώρας, με δεκάδες παρεμβάσεις για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που στοχεύουν αφενός στη μείωση των επιβαρύνσεων και αφετέρου στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος.
Με ένα πολυσέλιδο νομοσχέδιο 72 άρθρων η κυβέρνηση τροποποιεί τις διατάξεις για τη φορολογία εισοδήματος, χωρίς να αποκλείεται τα άρθρα να αυξηθούν, εφόσον αποφασισθεί να προστεθούν και οι διατάξεις για το πλαστικό χρήμα.

Όμως απαραιτήτως, όλες οι αλλαγές που προωθούνται αναμένεται να κλειδώσουν στα δύο ραντεβού που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη) ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνουν όλες οι διατάξεις από τη νέα φορολογική κλίμακα, την πάγια ρύθμιση οφειλών, ακόμα και αυτές που περιλαμβάνουν κίνητρα μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας.

Βεσυρόπουλος: Φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων

Κίνητρα για την αντικατάσταση των ρυπογόνων αυτοκινήτων εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα δοθούν φορολογικά κίνητρα για την αγορά «καθαρών» περιβαλλοντικά, αυτοκινήτων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι θα δοθούν κίνητρα είναι να αντικατασταθούν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, ακόμα και εταιρικά οχήματα, με μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Πρωταρχικός στόχος όπως ανέφερε ο υφυπουργός, είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο προσανατολισμός σε καθαρά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και κυρίως ηλεκτροκίνητα.

Πιερρακάκης: Τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα δουν μεγάλες αλλαγές

«Τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σημαντικές αλλαγές στην αλληλεπίδρασή τους με το Δημόσιο». Αυτό διαβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα».
Ο υπουργός επεσήμανε ότι «το μήνυμα της κοινωνίας είναι ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αλλάξει αιώνα» και τόνισε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται «υπερβάσεις, νέες συνθέσεις και διάθεση για ριζικές αλλαγές».

Μάλιστα, σημείωσε ότι προτεραιότητα για το υπουργείο είναι, σε ορίζοντα τετραετίας, η Ελλάδα να αγγίξει τον μέσο όρο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

«(σ.σ. Η Ελλάδα) πάσχει στον συνολικό σχεδιασμό και κυρίως στη στρατηγική υλοποίησής του (σ.σ. ψηφιακού μετασχηματισμού). Αυτό ερχόμαστε να διορθώσουμε, δίνοντας έμφαση στη διαλειτουργικότητα και στην απλοποίηση των διαδικασιών πριν από την ψηφιοποίηση τους», υπογράμμισε και κατέληξε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση σε «έξυπνες και στοχευμένες παρεμβάσεις».

Βορίδης: Ο πρωτογενής τομέας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα αναφέρεται ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη στη «Νέα Σελίδα».

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στον πρωτογενή μας τομέα να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει. Με την εισαγωγή της νέας ψηφιακής τεχνολογίας στο χωράφι και τη στροφή σε νέες μεθόδους παραγωγής χαμηλότερου κόστους. Με τη θέσπιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέπει τον ανοιχτό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και θα επαναφέρει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη λειτουργία των συνεταιριστικών σχημάτων και των διεπαγγελματικών οργανώσεων, αποφορτίζοντάς τους από την περιττή και κοστοβόρα γραφειοκρατία. Με την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής, που θα λαμβάνουν υπόψη τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», επισημαίνει.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται στα χνάρια της τακτικής που ακολουθούσε και ως κυβέρνηση. Με ιδεοληψία και λαϊκισμό παρακολουθεί "μουδιασμένος" μια Νέα Δημοκρατία να βάζει ένα - ένα τα πράγματα στη σειρά και να επαναφέρει σιγά σιγά τη χώρα στη θέση που της αξίζει».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline