Σάββατο 27 Απριλίου 2024  07:15:48

Ο εκπρόσωπος Στ. Πέτσας για κατοικίες και συντάξεις: Γενναία έκπτωση φόρου έως 40% για δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών-διαμερισμάτων-γραφείων ιδιαίτερα παλαιών. Στόχος επίσης η σταδιακή αναβάθμιση των παλαιών συντάξεων. Κύριο

Μέτρο πολλαπλής στόχευσης και ανακούφισης ιδιοκτητών.. «Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη και τα ακίνητα νέα, μεγαλύτερη αξία», τόνισε, υπογραμμίζοντας επιπλέον την ανάγκη για να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους εικόνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πιστοποίησε ότι επέρχεται έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%, για τους πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών, δηλαδή σπιτιών, διαμερισμάτων, γραφείων, επαγγελματικής στέγης κλπ..

Αυτή η έκπτωση φόρου δύναται να εφαρμοστεί αναλογικά. Δηλαδή, να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος δαπανήσει 10.000 ευρώ, για τη λειτουργική αναβάθμιση ή την ενεργειακή θωράκιση ενός ακινήτου, η έκπτωση φόρου θα αγγίζει τις 4.000 ευρώ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε όμως πως σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το δημοσιονομικό βάρος.
Στόχος η τόνωση της οικοδομής

Ο στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Πέτσας, είναι να τονωθεί ο τομέας της οικοδομής, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στα χρόνια της κρίσης. «Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θέλουν να φτάσουμε στο επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3-4% αυτού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», δήλωσε ακόμη και τόνισε την ανάγκη να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

Στα σκαριά έκπτωση φόρου έως 40% για αναβάθμιση κατοικιών

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12 τοις εκατό του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4 τοις εκατό αυτού» είπε.

Μέτρο πολλαπλής στόχευσης και ανακούφισης ιδιοκτητών..«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη και τα ακίνητα νέα, μεγαλύτερη αξία», τόνισε , υπογραμμίζοντας επιπλέον την ανάγκη για να μπει τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητική τους εικόνα.
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε επίσης και στις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό όπως δρομολογούνται από την απόφαση του ΣτΕ, δεσμευόμενος ότι όλες οι αδικίες θα διορθωθούν αφού πρώτα η κυβέρνηση μελετήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Πρέπει να πάμε σε σταδιακή αύξηση συντάξεων σε όσους δούλεψαν 30 και 40 χρόνια και η ανταποδοτικότητα είναι χαμηλή» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline