Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  16:21:40

Πρόστιμα και μετακινήσεις

Από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των ορίων των νομών, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα.

Με συνέπεια να μην υπάρχει , πλέον, πρόβλημα νομιμότητας στην μετακίνηση του κ. Γ. Βαρουφάκη και άλλων με εξοχικά στα δύο νησιά.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν στηριζόμαστε σε ένα σύστημα ποινών και προστίμων αλλά στη συνειδητή προσπάθεια όλων μας».
Τέλος, όπως σημείωσε, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ παραμένουν εκτός λειτουργίας, αναφέροντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σταδιακά και ότι τα θέματα επανεξετάζονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι δεν έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας.

Το 74% των εργοδοτών θα διατηρήσει την τηλε-εργασία και μετά τον κορωνοϊό

Η εξ αποστάσεως εργασία, που αποτελεί μια αναγκαστική επιλογή για πολλές επιχειρήσεις την εποχή της πανδημίας, φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήρθε για να μείνει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια μεγάλη μερίδα εργοδοτών, που δηλώνει ότι θα κρατήσει ένα - μικρό μεν - ποσοστό των εργαζομένων σε καθεστώς τηλε-εργασίας, ακόμη και μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID 19.

Σύμφωνα με έρευνα της Gartner μεταξύ των οικονομικών διευθυντών επιχειρήσεων ανά τον πλανήτη, το 74% σκοπεύει να διατηρήσει τουλάχιστον το 5% του προσωπικού σε καθεστώς μόνιμης εργασίας εξ αποστάσεως. Μάλιστα, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 17% δήλωσε ότι θα "γυρίσει" τουλάχιστον το 20% των υπαλλήλων από την απασχόληση στον χώρο εργασίας σε μόνιμη απασχόληση εξ αποστάσεως.

Από την ίδια μελέτη προκύπτει, εξάλλου, ότι ένα ποσοστό 25% των CFOs σκοπεύει να διατηρήσει σε καθεστώς τηλε-εργασίας ποσοστό 10% του υφιστάμενου προσωπικού. Στο μεταξύ, ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 4%, απαντά ότι ένας στους δύο υπαλλήλους θα συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως και μετά από τη λήξη των μέτρων για τον νέο κορωνοϊό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline