Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  22:37:33

Η κοινωνία και τα επαγγέλματα μετά τη χαλάρωση

Μεγάλη η συζήτηση και το ενδιαφέρον για την οικονομία και την κοινωνία μετά τον εγκλωβισμό και τη μεγάλη ανεργία-ανάπαυλα λόγω Κορωναιού. Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις στη νέα δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Prorata.

Στο ερώτημα: «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα;» οι πολίτες απαντούν:
Τα μικρά εμπορικά καταστήματα με 66%, τα κομμωτήρια και τα κουρεία με 42%, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές με 31%, τα γυμνάσια και τα λύκεια με 24% και οι παραλίες με 22%.

Τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης συγκεντρώνουν μόλις 1% όσων απαντούν ότι θέλουν να ανοίξουν και ακολουθούν οι εξέδρες των γηπέδων, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα. Είναι προφανές ότι οι απαντήσεις σχετίζονται με το φόβο των πολιτών για τους μεγάλους χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και η διασπορά του ιού είναι ευκολότερη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline