Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  17:29:20

Το διάγραμμα θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Με αυτή την επιδημιολογική εικόνα, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έφτασε τους 2.001 συμπολίτες μας σήμερα. Είναι ενδεικτικό πως την 1η Νοεμβρίου ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό ήταν 9 άνθρωποι, ενώ σήμερα καταγράφηκαν 99 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σκέψεις για παράταση του lockdown έως 21 Δεκεμβρίου

Πέρα από τη δεδομένη παράταση ως τις 7 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση του lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου. Το σενάριο αυτό, αν υλοποιηθεί, θα γίνει προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μαγαζιά κατά την περίοδο των γιορτών.

Ο κ. Πέτσας είπε χθες ότι «η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας».

«Ο στόχος παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα μας», σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline