Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  18:46:05

Καθαρίζουν η Θεσσαλονίκη και οι περισσότερο νομοί σε Μακεδονία – Θράκη, με ελάχιστα κρούσματα πλέον. Πρώτο πρόβλημα και φόβος τώρα η Αττική και μείζον η πόλη της Αθήνας. Κύριο

Ελάχιστα κρούσματα προχθές Κυριακή στις περιοχές Έβρου, Ημαθίας, Καστοριάς, Θάσου, Κιλκίς, Πέλλης, Σερρών, Χαλκιδικής.

Στοιχεία από την αργία της Κυριακής αλλά κατά τους ειδικούς επιστήμονες Υγείας αξιόπιστα και ενδεικτικά για πρώτα, νέα συμπεράσματα γενικού χαρακτήρα. Ο κορωνοϊός δείχνει να κατεβαίνει από Μακεδονία και τη Θράκη προς την υπόλοιπη Ελλάδα, με πρώτη την Αττικη.Τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά την επικράτεια δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, με 180 μολύνσεις να εντοπίζονται στην Αττική και 56 στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων, λόγω του ότι χθες ήταν Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα η χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 444 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στην Ελλάδα.
Φυσικά, για ακόμα μια μέρα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Ηφαίστειο η Αττική

Στο «μάτι» του κορωνοϊού βρίσκεται σταθερά η Αττική, η οποία καταγράφει σήμερα πάνω από το 1/3 των του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται 180 από τα 444 συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα.

Στο «κόκκινο» και σήμερα βρίσκεται ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 59 κρούσματα.
Ακολουθεί ο Πειραιάς με 27 κρούσματα, ενώ στη συνέχεια εντοπίζεται ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 24 νέες μολύνσεις.
Επιπλέον, 21 κρούσματα εντοπίζονται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ενώ η Δυτική Αττική καταγράφει 20 περιπτώσεις.
Ακόμα, 15 μολύνσεις καταγράφονται στην Ανατολική Αττική, ενώ τέλος 14 περιπτώσεις στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Την Κυριακή, ο αριθμός νέων μολύνσεων στην Αττική ανερχόταν σε 171, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραφε 74 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Πρέπει να σημειωθεί πως ο αριθμός των τεστ, αν και μικρότερος από εκείνο των καθημερινών, ξεπερνά τις 15.000.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, από το σύνολο των 444 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, 14 είναι εισαγόμενα και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πώς κατανέμονται τα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού

Τα υπόλοιπα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 430 τον αριθμό, κατανέμονται ως εξής στις περιφέρειες της χώρας:

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά περιφέρεια
Όπως φαίνεται στους πίνακες του ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίζονται 180 κρούσματα κορωνοϊού. Τα περισσότερα διαπιστώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τον κεντρικό τομέα να καταγράφει 59 νέες μολύνσεις.

Ακόμη πιο χαμηλά τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη εμφανίζει διαρκή μείωση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις σημερινές μολύνσεις να ανέρχονται σε 56. Υψηλά σχετικά το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, που σήμερα καταγράφει 24 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά περιφέρεια
Στην υπόλοιπη επικράτεια καταγράφονται 15 κρούσματα στη Λάρισα, 13 στα Τρίκαλα, με πολλές περιφέρεις να σημειώνουν μονοψήφιους αριθμούς νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline