Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:54:12

Γαλλία: Ο Μακρόν έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Αριστερά απ' ό,τι στη Δεξιά

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Μακρόν έχει τη στήριξη των Αριστερών και της «νέας γενιάς» - Τον στηρίζουν ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ξεκίνησε από τους Σοσιαλιστές, εν συνεχεία ίδρυσε το προοδευτικό-κοινωνικά φιλελεύθερο κόμμα «La Republique en Marche» (Η Δημοκρατία Μπροστά) και, λίγο πριν ολοκληρώσει την πρώτη του προεδρική θητεία στο Ελιζέ, ενώ κλείνει το... μάτι στη Δεξιά, τον στηρίζει περισσότερο η Αριστερά.

Λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Αριστερά απ΄ ότι στη Δεξιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Τέσσερις στους δέκα Γάλλους ψηφοφόρους εγκρίνουν το έργο του προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλη υποστήριξη από τους νέους και τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Ψήφο εμπιστοσύνης από το 41%

Η δημοσκόπηση των ινστιτούτων «Ifop-Fiducial» για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Sud Radio» δείχνει ότι το 41% των Γάλλων δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μακρόν.

Το περίεργο είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει περισσότερο απήχηση στο χώρο της Αριστεράς. Το 41% όσων τον υποστηρίζουν, λένε ότι ανήκουν στην Αριστερά και το 35% στο χώρο της Δεξιάς. Στο κόμμα των Οικολόγων, η δημοτικότητα του Μακρόν αγγίζει το 53% ενώ στο κόμμα του «Η Δημοκρατία Μπροστά», φθάνει μόλις το 35%.

Το «άνοιγμα» Μακρόν στους νέους αποφέρει καρπούς

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι ένας στους δύο νέους, ηλικίας κάτω των 24 ετών, δηλώνει ότι υποστηρίζει τον αρχηγό του γαλλικού κράτους: Σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους, όπου το ποσοστό δεν ξεπερνά το 30%.

Επιπλέον, ο Μακρόν έχει σε μεγάλο βαθμό τη στήριξη των ανώτερων στελεχών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline