Κυριακή 14 Αυγούστου 2022  11:36:39

Λύματα: Σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα και Κέρκυρα

Οριακή αύξηση σε Αττική και Αχαΐα, καθαρή πτώση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο. Αυξητικές τάσεις σε έξι από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρουσίασε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 την εβδομάδα 14 έως 20 Μαρτίου σε σχέση με την προηγούμενη (7 έως 13 Μαρτίου).

Την ίδια στιγμή, πτωτικές ήταν οι τάσεις σε πέντε από τις δεκατρείς (5/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δεκατρείς (2/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Δίκτυο.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+51%), στη Θεσσαλονίκη (+74%), στα Χανιά (+81%) και στην Κέρκυρα (+105%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Περιφέρεια Αττικής (+18%) και στην Πάτρα (+26%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο ( 77%) και στο Ρέθυμνο (-33%), ενώ οριακή ήταν η πτώση στο Ηράκλειο (-25%), στην Αλεξανδρούπολη (-23%) και στην Ξάνθη (-17%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στη Λάρισα (+1%) και στο Βόλο (-1%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline