Κυριακή 30 Ιουνίου 2024  16:34:32

Απέναντι μάς δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά τα συμφέροντα

Με έμφαση ισχυρή στην οικονομική-ταξική διάσταση της αντιπολίτευσης.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το μήνυμα ότι «πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η μάχη που μας περιμένει δε θα είναι εύκολη.

Πρώτα από όλα με τα προβλήματα της κοινωνίας. Αλλά και η μάχη με τους πολιτικούς μας αντίπαλους. Γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης. Είναι όλα μαζί τα συνασπισμένα συμφέροντα που από αυτόν κερδίζουν και τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Με κάθε τρόπο.

Δεν θα έχουμε λοιπόν μπροστά μας περίπατο, αλλά μια δύσκολη, κρίσιμη, εκλογική αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση θα κρίνει όχι κάποια εναλλαγή στην εξουσία.

Αλλά αν η πατρίδα θα βυθιστεί στο βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη, με τραγικές συνέπειες για την κοινωνική πλειοψηφία. Ή αν θα ανασάνει στο ξέφωτο της δημοκρατίας, της προόδου, της δικαιοσύνης. Αν θα έχουμε αληθινή δημοκρατία ή ολιγαρχία. Μία αληθινή δημοκρατία ή θα μας κυβερνά σε καθεστώς οικογενειοκρατίας. Αν θα μας κυβερνά ένα κράτος δικαίου ή ένα παρακράτος που δεν διστάζει να προβεί και στα πιο ακραία εγκλήματα απέναντι στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος όπως τις παρακολουθήσεις. Αν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού ή θα βαθαίνει η αδικία παντού».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι δε θα έχουμε μια αναμέτρηση με όρους ισονομίας, χωρίς τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων, και κυρίως του φόβου για τον εκβιασμό της ψήφου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline