Κυριακή 19 Μαϊου 2024  17:55:55

ΣΔΟΕ: Απάτες ύψους 150 εκατ. ευρώ με λαθρεμπόριο καυσίμων, e-shop και εικονικά τιμολόγια

Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων, λαθρεμπόριο καπνού, απάτη με e-shop, φοροδιαφυγή, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προϊόντα-«μαϊμού».

Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, αφού αποκάλυψαν κυκλώματα λαθραίας εμπορίας καυσίμων, επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που έχουν προκαλέσει ζημιά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία, επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, φυσικά πρόσωπα με αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας αλλά και επιχειρήσεις που διακινούν χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα.
Το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εντόπισε μετά από μακροχρόνια έρευνα τα πραγματικά πρόσωπα που βρίσκονταν πίσω από το κύκλωμα της απάτης με αγορές από e-shops που δρούσε σε βάρος καταναλωτών και έκλεψε από το δημόσιο φόρους πάνω από 5 εκατ. ευρώ.

Οι σημαντικότερες περιπτώσεις ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών είναι οι εξής:
Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ
Α. ΕΛΕΓΧΟΙ ΝΟΘΕΙΑΣ/ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Με αφορμή εκτέλεση παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, ελέγχθηκε μεγάλο κύκλωμα εταιρειών εμπορίας και πρατηρίων λιανικής πώλησης καυσίμων και επεξεργάστηκε πολύ μεγάλος όγκος παραστατικών που είχαν κατασχεθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα