Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  01:12:29

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ξόδεψε πάνω από 500 εκατομμύρια για τη φρουρά του

Την ώρα που ο τουρκικός λαός δυσκολεύεται από τις οικονομικές συνθήκες που μαστίζουν τη χώρα, οι οποίες αντί να βελτιώνονται γίνονται ακόμα πιο δύσκολες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να ανεβάζει τις προσωπικές του δαπάνες σε οτιδήποτε έχει σχέση με το παλάτι.

Στην Τουρκία έχει προκαλέσει νέο σάλο το γεγονός πως Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λειτουργεί με όρους που θυμίζουν τις εποχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τις πρακτικές του να παραπέμπουν σε σουλτάνο, καθώς μέσα σε δύο χρόνια διπλασίασε τις δαπάνες για την προσωπική του φρουρά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birgün, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (EGM), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε τις δαπάνες της για το 2022.
Οι δαπάνες που αφορούσαν την Υπηρεσία Προστασίας της Προεδρίας, δηλαδή για τους σωματοφύλακες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξοδευτήκαν 526 εκατομμύρια 868 χιλιάδες τουρκικές λίρες.
Ο Ερντογάν ξόδεψε 1,4 εκατομμύρια τη μέρα για τη φρουρά του
Το αντίστοιχο ποσό για το 2021 ανερχόταν σε 306 εκατομμύρια το 2021 και σε 263 εκατομμύρια το 2020. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια από το 2020 έως το 2022 οι δαπάνες διπλασιάστηκαν.

Μάλιστα το πόσο που ξόδεψε ο Τούρκος πρόεδρος για την προστασία του εκτιμάται σε σχεδόν 44 εκατομμύρια τουρκικές λίρες την ημέρα και σε 1,4 εκατομμύρια τουρκικές λίρες τη μέρα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η συγκεκριμένη δαπάνη ξεπερνάει τα όσα δαπάνησε η τουρκική κυβέρνηση στις υπηρεσίες για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, το λαθρεμπόριο, το κυβερνοέγκλημα, αλλά και για τις μυστικές υπηρεσίες.

Ακόμα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών ξόδεψε 172 εκατομμύρια λίρες και η Υπηρεσία καταπολέμησης του κυβερνοεγκλήματος 245 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Από την άλλη οι δαπάνες για την Υπηρεσία Προστασίας του Κοινοβουλίου ήταν σχεδόν το 1/3 από όσα ξόδεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δική του φρουρά. Συγκεκριμένα το κονδύλι για την προστασία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανήλθε σε 185 εκατομμύρια 87 χιλιάδες τουρκικές λίρες τον χρόνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline