Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:42:34

Έφη Αχτσιόγλου: «Έκρηξη εσόδων από ΦΠΑ» και είναι κακό. – Εντείνεται, λέει, η λεηλασία του εισοδήματος από την κυβέρνηση

«Η μηχανική στήριξης της αισχροκέρδειας είναι πια ξεκάθαρη» τονίζει για την κυβέρνηση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χωρίς να κάνει μια άλλου είδους ανάγνωση, δηλαδή τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ να οφείλονται στους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής , ως αποτελέσματα της διεύρυνσης στις ηλεκτρονικές αγορές κλπ.


Ξεκάθαρη, χαρακτηρίζει τη μηχανική στήριξης της αισχροκέρδειας από πλευράς κυβέρνησης η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ανακοίνωση των εσόδων από ΦΠΑ μόνο τον Ιανουάριο.
\
Η ίδια με βάση στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επισημαίνει ότι τον μόνο τον πρώτο μήνα του έτους τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 751 εκατ. σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

«Η λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί η αφαίμαξη των πολιτών. Μια αφαίμαξη που οργανώνεται και συντηρείται από την ίδια», σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνούμενη να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, «εκμεταλλεύεται τον πληθωρισμό, για να εμφανιστεί στη συνέχεια με δήθεν κοινωνικό προφίλ να μοιράσει ψηφοθηρικού χαρακτήρα pass λίγων ευρώ, ενώ έχει αφαιρέσει τα πολλαπλάσια από τους πολίτες».
Καταλήγοντας, η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες πολύ σύντομα θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή οι ανατιμήσεις σε επίπεδο τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιανουάριο κινούνται πολύ ψηλότερα από την «μαγική εικόνα» του επίσημου πληθωρισμού.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:
«Μόνο τον Ιανουάριο τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 751 εκατ. σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Ήδη το 2022 η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ξεπέρασε τα 4 δισ.

Η λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί η αφαίμαξη των πολιτών. Μια αφαίμαξη που οργανώνεται και συντηρείται από την ίδια. Αρνούμενη να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πληθωρισμό, για να εμφανιστεί στη συνέχεια με δήθεν κοινωνικό προφίλ να μοιράσει ψηφοθηρικού χαρακτήρα pass λίγων ευρώ, ενώ έχει αφαιρέσει τα πολλαπλάσια από τους πολίτες.

Η μηχανική στήριξης της αισχροκέρδειας είναι πια ξεκάθαρη. Οι πολίτες πολύ σύντομα θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline