Σάββατο 20 Απριλίου 2024  17:04:23

Ζελένσκι: Η ουκρανική αντεπίθεση αρχίζει σύντομα – Τι είπε για την επίθεση στο Κρεμλίνο

Η Μόσχα καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν - Η απάντηση της Ουκρανίας. Σε συνέντευξη Τύπου στη Φινλανδία, το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι είπε πως ένας από τους λόγους που ταξίδεψε στο Ελσίνκι ήταν πως το Κίεβο θέλει να γίνει πλήρες μέλος της συμμαχίας.

Οπρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία θα εξαπολύσει αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων σύντομα, και πως είναι βέβαιος πως η Δύση θα εφοδιάσει το Κίεβο με σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη μετά.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Φινλανδία, το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι είπε πως ένας από τους λόγους που ταξίδεψε στο Ελσίνκι ήταν πως το Κίεβο θέλει να γίνει πλήρες μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος παρέθεσε προηγούμενα παραδείγματα επιτυχιών στο πεδίο της μάχης μετά τα οποία η Ουκρανία έλαβε νέου τύπου στρατιωτική βοήθεια.
«Αυτός είναι ο λόγος που είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε αεροσκάφη. Επειδή σύντομα θα διεξαγάγουμε επίθεση, και έπειτα από αυτήν είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθούν αεροπλάνα. Θα προτιμούσα να γινόταν το αντίστροφο, καθώς θα ήταν ευκολότερο για εμάς, αλλά έτσι είναι, και είμαστε ευγνώμονες για όλα», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Εκπρόσωπος του Ζελένσκι ανέφερε σε μια δήλωση πως η ουκρανική κυβέρνηση αναμένει πως η σύνοδος κορυφής θα καταλήξει σε κοινό ανακοινωθέν.

Το Κρεμλίνο δήλωσε στις 4 Απριλίου πως η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν ένα επικίνδυνο ιστορικό λάθος που θα εξασθενίσει την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και θα αναγκάσει τη Μόσχα να λάβει αντίμετρα.

Απηχώντας αυτήν την άποψη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Καθώς παρακολουθούμε τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη Φινλανδία, επιβεβαιώνουμε πως η Ρωσία θα αναγκαστεί να ανταποδώσει τόσο στρατιωτικά όσο και αλλιώς, προκειμένου να περιορίσει τις απειλές στην εθνική μας ασφάλεια».

Τι είπε για την επίθεση στο Κρεμλίνο

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την κατηγορία της Ρωσίας ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιώντας drones με στόχο το Κρεμλίνο.

Ερωτώμενος γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline