Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:27:15

«Έρχεται παντόφλα» για όσους επιλέξουν να οδηγήσουν με σαγιονάρα- Τα πρόστιμα και οι κανόνες του ΚΟΚ

Τα πρόστιμα της Τροχαίας μάλλον θα είναι α όσους οδηγούς επιλέξουν να οδηγήσουν, δυστυχώς συνήθης τακτική, με σαγιονάρα καθως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη επιλογή.

Kαθώς διάγουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, εξορμήσεις με το αυτοκίνητο προς τις κοντινότερες παραλίες και φυσικά "δροσερές ενδυμασίες" με σαγιονάρα και μαγιό θεωρούνται δεδομένες.

Ωστόσο τα πρόστιμα της Τροχαίας μάλλον δεν θα είναι το ίδιο "δροσερά" για όσους οδηγούς επιλέξουν να οδηγήσουν, δυστυχώς συνήθης τακτική, με σαγιονάρα καθως ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη επιλογή.

Σημειώνεται ωστόσο, πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά για την οδήγηση με σαγιονάρες ή σανδάλια στον Κ.Ο.Κ.
Από την άλλη, στην παράγραφο 2 του άρθρου 13 αναφέρεται ότι «ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και συνοδεύεται από την επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Σε περίπτωση ελέγχου, είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε τροχονόμου να κρίνει εάν η οδήγηση με σαγιονάρες περιορίζει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού, και επομένως αν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο ή όχι.
Οι οδηγοί θα πρέπει να αποφεύγουν να οδηγούν με ανοιχτά υποδήματα, μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline