Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:47:28

Χρυσές λίρες: 3.719 χρυσές λίρες αγοράστηκαν στην Ελλάδα στο α' τρίμηνο του 2023. Τι αποκαλύπτουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Λιγοστεύουν οι αγοραπωλησίες χρυσών λιρών κάθε χρόνο και το 2023 δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας και η ακρίβεια των βασικών αγαθών οδηγεί πολλούς στην πώληση των χρυσών λιρών που είχαν στην κατοχή τους.
Την χρυσή λίρα επιλέγουν κυρίως οι επενδυτές για σιγουριά από την στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός «ροκανίζει» την αξία των καταθέσεων.
Ο αγοραστικός «πυρετός» ήταν αυξημένος κυρίως το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, που προκάλεσε ανησυχίες για την πορεία των νομισματικών ισοτιμιών και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι χρυσές λίρες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) το πρώτο τρίμηνο φέτος οι Έλληνες ρευστοποίησαν 11.984 χρυσές λίρες έναντι 17.580 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Στην αντίπερα όχθη οι λίρες που αγοράστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι 3.719 έναντι 3.568 το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Οι πωλητές δηλαδή να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά.

age

Οι Έλληνες που ρευστοποίησαν λίρες υπολογίζεται ότι καρπώθηκαν περί τα 5,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή οι αγοραστές εκτιμάται ότι τοποθέτησαν κεφάλαια συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Σήμερα, οι τιμές αγοράς διαμορφώνονται στα επίπεδα των 400, 934 ευρώ και η πώληση στα 483,18 ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline