Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:41:40

Μητσοτάκης για το επίδομα θέρμανσης

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί ξανά. Έσπευσε ωστόσο, να τονίσει ότι η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με πριν από έναν χρόνο, όταν οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα χωρίς κρατική επιδότηση στην αντλία η οποία εφαρμόστηκε πέρυσι και βοήθησε τα νοικοκυριά να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνουν το σπίτι τους σε τιμές κάτω από 1,10 ευρώ το λίτρο.
Μιλώντας στον ΟΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, σημείωσε ότι «εάν ξεκινούσε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα με βάση τις ισχύουσες τιμές, η τιμή του θα διαμορφωνόταν στο 1,55 ευρώ το λίτρο».

Ετσι, από τη στιγμή που βγαίνει από το κάδρο η κρατική επιδότηση στην αντλία η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, αν διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών που έχουν εκτοξευτεί κοντά στα 92 δολάρια το βαρέλι με αύξηση 20% από τις αρχές Ιουλίου, θα ξεκινήσει σε τιμές στην περιοχή του 1,5 ευρώ το λίτρο.
Η κυβέρνηση θα στηρίξει τα νοικοκυριά το χειμώνα με το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα καταβληθεί με το περυσινό μοντέλο. Δηλαδή με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline