Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:41:13

Η ασφαλιστική κάλυψη παραμένει ένα δύσκολο ζήτημα

Δεν είναι σαφές ποιοι φορείς θα πληγούν περισσότερο από τις ζημιές από πυρκαγιές. Στην περίπτωση της Ελλάδας, μόνο το 15% των κατοικιών και περίπου 230.000 εμπορικά ακίνητα καλύπτονται από ασφάλιση πυρός.

Ωστόσο, η αύξηση της κάλυψης μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς οι ασφαλιστές αναμένεται να αυξήσουν τα ασφάλιστρα εάν αυξηθούν οι κίνδυνοι.

Ως εκ τούτου, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο μέρος των αναμενόμενων ζημιών, καθώς και οι τράπεζες που έχουν εξασφαλίσεις σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πυρκαγιές. Ενώ οι ζημίες θα μπορούσαν επίσης να αναληφθούν (εν μέρει) από τις κυβερνήσεις, αυτό θα οδηγούσε σε δημοσιονομικές αντισταθμίσεις, επισημαίνει η Scope.

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους, εκατομμύρια κατοικίες εξακολουθούν να κατασκευάζονται σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πυρκαγιές, ιδίως στις ΗΠΑ. Η αλλαγή αυτής της τάσης μπορεί να είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την προστασία των κοινοτήτων και των ιδιοκτητών σπιτιών, μειώνοντας παράλληλα το οικονομικό κόστος και τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους, καταλήγει η Scope.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline