Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:50:48

Ακρίβεια που έφερε τα πρόστιμα: Αυξήσεις πάνω από 60% στα απορρυπαντικά

Ακριβά είναι και τα απορρυπαντικά στην Ελλάδα με τις νέες αυξήσεις να είναι αδιανόητες. Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις φτάνουν και ξεπερνούν το 60% μέσα σε λίγους μήνες στα απορρυπαντικά προϊόντα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν διάφορα ρεπορτάζ αγοράς και οδήγησαν στα αυστηρά πρόστιμα για αισχροκέρδεια από το αρμόδιο υπουργείο.

Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και αυτό παρότι υπάρχει και εγχώρια παραγωγή απορρυπαντικών αλλά και μαλακτικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ρεπορτάζ δίνει την Ελλάδα κατά 361% ακριβότερη στα απορρυπαντικά από την Ισλανδία, ενώ την ίδια ώρα που στη Γερμανία οι 14 κάψουλες πλυντηρίου ρούχων στοιχίζουν 7.49€ (0.535€/πλύση), στην Ελλάδα φτάνουν τα... 10.62€ (0.758€/πλύση).
Σημειώνεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού έβγαλε «λαβράκια» για την ακρίβεια στην Ελλάδα συγκρίνοντας την με τις χωρές της ΕΕ (και συνυπολογίζοντας την αγοραστική δύναμη)

Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα έχει τις εξής τιμές:
στη σκόνη πλυντηρίου: 361% και στις κάψουλες: 301,1%, ακριβότερες σε σχέση με την φθηνότερη χώρα.
Χαρακτηριστικό της ακρίβειας είναι πως πολλά νοικοκυριά βάζουν πλέον όλο και πιο αραιά και πιο βαρυφορτωμένα πλυντήρια, τακτική όμως που συχνά πυκνά καταλήγει σε πανάκριβες βλάβες και επισκευές.

Ο κ. Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline