Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  02:10:31

«Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το "πολύχρωμο" ρεύμα, αλλά κάποιοι "γαλάζιοι" πλουτίζουν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑμ υποστήριξε ότι «η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την ακρίβεια, από τους χαμηλούς μισθούς, τη στεγαστική κρίση, το ιδιωτικό χρέος» και πως, ενώ οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πληθωρισμό και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει έναν ακόμη Προϋπολογισμό, που όχι μόνο είναι μακριά από τις ανάγκες των πολιτών, αλλά έναν Προϋπολογισμό που είναι μέρος του προβλήματος, που δημιουργεί το πρόβλημα».

Σχολίασε ότι, ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η Ελλάδα είναι «πρώτη σε μια σειρά από δείκτες» και πως «σε έναν ακόμη προϋπολογισμό η κυβέρνηση δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, όπως έκαναν 12 χώρες στην Ε.Ε.». Σχολίασε ότι ούτε οι υπουργοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς θα λειτουργούν τα πολύχρωμα τιμολόγια στην ενέργεια και πως «η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επαναφέρει έμμεσα τη ρήτρα αναπροσαρμογής και, την ίδια ώρα, τα golden boys της ΔΕΗ ετοιμάζονται να απολαύσουν για ακόμη μια χρονιά νέα πλουσιοπάροχα bonus:

Μισό εκατομμύριο επιπλέον θα πάρουν επτά εκτελεστικά μέλη και αυξήσεις 66% θα δουν στις αμοιβές τους τρία εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ». Επανέλαβε ότι είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο κρατικός πυλώνας στην ηλεκτρική ενέργεια. Σχολίασε ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το "πολύχρωμο" ρεύμα, αλλά κάποιοι "γαλάζιοι" πλουτίζουν προκλητικά στις πλάτες τους» και πως «αυτό είναι πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση που υποστηρίζει ότι δεν αυξάνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι, «όταν ο ΦΠΑ μένει σταθερός σε συνθήκες πληθωρισμού, αυξάνεται ο φόρος» και πως «τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ». «Οι έμμεσοι φόροι είναι οι πιο άδικοι και είναι πλέον στο 63% του μείγματος με τους άμεσους», τόνισε. Είπε επίσης ότι τα στοιχεία «καταρρίπτουν τα κυβερνητικά ψέματα», ότι η αύξηση των εσόδων είναι από την ανάπτυξη, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα το 2022 έκανε ρεκόρ 27 ετών στην είσπραξη φόρων ως προς το ΑΕΠ, με τους εισπραχθέντες φόρους να είναι στο 29% του ΑΕΠ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline