Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:26:44

Σπείρα Αλβανών άδειαζε χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα

Τα θύματα της σπείρας ανέρχονται σε 5.000 και τα ποσά που απέκτησαν από 3.000-5.000 ευρώ ανά λογαριασμό.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που εξαπατούσε Έλληνες πολίτες, αποσπώντας από τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελλάδα χιλιάδες ευρώ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Κορυτσάς, εγκέφαλοι της σπείρας ήταν ένας 30χρονος από τα Τίρανα κι ένας 29χρονος από την Κορυτσά, ενώ τα θύματά τους στην Ελλάδα ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 5.000.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, προωθούσαν ένα λογισμικό σε υπολογιστές ανύποπτων Ελλήνων, μέσω του οποίου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και σε άλλα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια, μέσω εικονικών διαμεσολαβητών, αποσπούσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων χρηματικά ποσά που κατέληγαν σε άγνωστους λογαριασμούς.
Το ποσό των χρημάτων που αποσπάστηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων κυμαίνεται, κατά την αστυνομία, από 3.000-5.000 ευρώ ανά λογαριασμό.

Τα μαϊμού κρυπτονομίσματα

Ο δεύτερος μηχανισμός απόσπασης χρημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, ήταν η προσέγγιση και συμμετοχή των Ελλήνων σε μαϊμού οίκους κρυπτονομισμάτων.
Η αστυνομία ανακάλυψε στο κέντρο δράσης των συλληφθέντων στην πόλη της Κορυτσάς, 23 υπολογιστές και άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καταστάσεις με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου Ελλήνων, πλαστές αποδείξεις τραπεζικών εντολών διακίνησης χρημάτων και κρυπτονομισμάτων «Bitcoin» κ.λπ. Τις εγκαταστάσεις διαχειρίζονταν εφτά εξειδικευμένα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline